Велика посета на онлајн програму Нишвила

У склопу програма „Нишвил 2020 онлајн“ који је синоћ почео на Летњој позорници у нишкој Тврђави, без присуства публике, али уз живи пренос путем сајта фестивала, изведене су представе „Црвенкапа“ у извођењу Пан Театра и „Три сестре и Наташа П“ у извођењу трупе Арт Медиа и у сарадњи са Националним опером и балетом Северне Македоније.

Музички део програма отворио је албански џез састав „Каба проџект ајс“, који је недавно објавио албум џез аранжмана традиционалних песама JalbaniaZ Z снимљен на „Роцела“ фестивалу у Италији.

Најактивнији српски џипси свинг састав „Дејан Крсмановић трио“ представио се ауторским програмом који је већ привукао пажњу и иностраних продуцената међу којима је и чувени Џон Ларсон иначе вођа чувеног састава "Hot Club De Norvege".

Програм првог дана фестивала је затворио традиционални ромски Оркестар Жарка Стамнековића програмом посвећеним Шабану Бајрамовићу.

Иначе, организациони тим џез фестивала „Нишвил“ се извињава свим гледаоцима преноса, зато што се због велике посете сајту – програм прекидао у више наврата.

Стручна екипа, како кажу, управо ради на повећању капацитета гледаности, а програми извођени увече, ових дана ће у дневним сатима моћи да се на истом линку гледају као снимци.

Друге фестивалске вечери биће изведене представа за децу Црвен носић „Пан театра“ и Izolationist, трупе "New Network", а затим следе наступи састава „Галеас“ британског гитаристе италијанског порекла Антониа Марзинота, састав „Балканофониа“ који предводи Никола Старчевић - истовремено и члан породичног гитарског трија „Балканске жице“, а програм затвара блуз банд "Slide Ride".

Програм почиње у 20 часова и може се директно пратити путем линка.

број коментара 0 Пошаљи коментар