Изабрани представници Србије за талент шоу програм „Виртуози В4“

Млади таленти класичне музике у Србији и Радио - телевизија Србије у јуну су добили позив да се укључе у такмичење „Виртуози В4+ - Свирамо истим језиком“. После аудиције на којој су се представили и свирали кандидати који су ушли у ужи избор, изабрана су четири представника Србије.

Ово такмичење у формату телевизијског талент шоу програма постоји у Мађарској већ шест година, да би се проширило и на земље Вишеградске групе, а Србија је добила позив да ове године буде специјални гост.

Прва фаза је била пријава младих музичара, инструменталиста старости до 18 година и соло певача до 20 година, слањем видео снимака. За само две недеље пријавила су се 62 кандидата – ученици основних и средњих музичких школа и студенти музичких академија.

Уследила је селекција снимака и изабрано је тридесет кандидата за отворену аудицију која је одржана и снимана 6. и 7. августа у студију 8 у Кошутњаку. После аудиције на којој су се представили и свирали ови изванредни млади музичари, за такмичење у Будимпешти изабрани су:

Кристина Васић – саксофон (8 година) м.ш. „Миленко Живковић“ из Параћина

Лана Зорјан – виолина (11 година) м.ш. „Исидор Бајић“ из Новог Сада

Вук Вукајловић – гитара (15 година) м.ш. „Коста Манојловић“ из Земуна

Петра Спасојевић – клавир (15 година) м.ш. „Исидор Бајић“ из Новог Сада

Предстојеће такмичење у Будимпешти ће се одржати и телевизијски снимати у септембру у неколико етапа – два полуфинала, финале и суперфинале, а на крају ће бити изабрано петоро младих музичара – из сваке земље по један, који ће бити победници такмичења „Виртуози В4+ – Свирамо истим језиком“.

Они ће наступити на гала концерту у Будимпешти, а све емисије – етапе такмичења биће емитоване током новембра и децембра месеца на РТС-у и у програмима емитера земаља учесница.

број коментара 0 Пошаљи коментар