Егзит у акцији за зелено-плаву планету

Након што је чак 35 хиљада људи широм света прославило Егзитов рођендан гледајући онлајн панел „Активизам – наредних 20 година“, којим је покренута нова платформа „Р:еволуцију свести“, у петак 31. јула 2020. године у подне, Егзит отвара нову тему.

Панел дискусијом „Последњи позив за планету Земљу?" стримованом на Фејсбук страници фестивала Егзит, поново ће на глобалном нивоу бити скренута пажња на важност заштите животне средине, која немаром човечанства прети да буде потпуно уништена. 

Учесници панела биће: Ана Шоимејкерс, извршна директорка међународне организације за заштиту животне средине и заштиту животиња, „Гринпис" из Холандије, Ханс Брyнинч, извршни директор, Европске агенције за животну средину, Софија Кјани, национални стратег и климатска активисткиња у глобалном покрету, „Фридоус фор фјучр" Грете Тунберг, оснивач и извршни директор непрофитне глобалне организације „Клајмат кардиналс", истакнути члан међународних еколошких покрета „Дис из зиро аур" и „Екстиншн Рибелон".

Пандемија коронавируса је подцртала оно што би требало да буде императив, а то је свест да је природа једино безбедно место које ће пригрлити човека и сачувати га од различитих пошасти, чија појава кулминира у савременом друштву, наводи се у саопштењу фестивала Егзит, чије је наредно издање заказано за 2021. годину.

Једино су шуме, реке, планине, језера оазе мира и здравља. Данас, када је природи коначно успело да скрене пажњу да је неопходна да би било живота на планети Земљи, на човечанству је да се тргне и крене у њено спашавање! Потребан је нов начин гледања на живот и свет и подизање свести о томе да је природа неодвојиви део људског постојања.

Потребна је „Р:еволуција свести", а Егзит је управо овом, као и другим својим платформама, низом онлајн панел дискусијама и пошумљавањем, преузео задатак покретања тема и акција које ће планету опет учинити зелено-плавом, саопштавају организатори Егзита.