Организација „Евросонга“ се наставља по плану, разматрају се и алтернативна решења

Европска радиодифузна унија, због ширења коронавируса, разматра алтернативна решења за организацију „Песме Евровизије“, али, како из ове организације наглашавају, још увек је рано за доношење коначне одлуке о промени начина одржавања такмичења.

Европска радиодифузна унија (ЕБУ) пажљиво прати ситуацију у вези са ширењем коронавируса и у току је са саветима и смерницама Светске здравствене организације и националних здравствених институција, наведено је на званичном сајту „Песме Евровизије“.

Додаје се да ЕБУ блиско сарађује са холандским медијским сервисима који организују такмичење, као и са управом града Ротердама, како би истражили различите потенцијалне сценарије за „Песму Евровизије 2020“.

Ипак, како се наводи, до такмичења је остало још два месеца и још увек је прерано доносити коначну одлуку због тога што се ситуација брзо мења, како у Холандији, тако и у осталим земљама које учествују на овогодишњем „Евросонгу“.

„Настављамо да радимо заједно, као тим, на припремама организације 65. 'Песме Евровизије' у Ротердаму“, истиче се на званичном сајту такмичења.

Овогодишња „Песма Евровизије“ би, према плановима, требало да се одржи од 12. до 16. маја у „Ахој арени“ у Ротердаму.

Организатори су већ раније навели да разматрају алтернативна решења за организацију такмичења.

Група „Hurricane“, која представља Србију на „Евросонгу“, требало би да наступи у другом полуфиналу, 14. маја.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 16. мар 2020, 17:28) - anonymous [нерегистровани]

Hariken

Nas Hariken kad ode u Holandiju, ima da rastera sve viruse, samo dok malo povise glasove.