„Краљ романтике“ у интимној атмосфери

Звезда 60-тих и 70-тих година прошлог века, „вечити ривал" Тома Џонса, Инглберт Хампердинк, наступиће у септембру у Београду за 2.500 „највернијих".

Енглески евергрин певач Инглберт Хампердинк, познат по хитовима из шездесетих „Release Me", „There Goes My Everything" и „The Last Waltz", одржаће концерт 22. септембра у Београдској арени.

„Планиран је интимнији наступ за око 2.500 посетилаца", саопштила је јуче Београдска арена, која ће од данас продавати улазнице по ценама 2.500, 2.600, 2.700 и 2.800 динара.

Певач рођен 1936. године као Арнолд Џорџ Дорси шездесетих је започео каријеру када се на наговор менаџера назвао Ингелберт Хампердинк, по истоименом немачком композитору опере „Ивица и Марица" (1891), и снимио хит сингл „Release Me".

Хампердинк је остао упамћен, између осталог, по томе што је са „Release Me" засео на прво место британске топ листе и спречио да на њен врх почетком 1967. године дође један од најзначајнијих синглова „Битлса" - „Strawberry Fields Forever/Penny Lane".

„Комбинација баршунастог гласа, доброг изгледа и одличног сценског наступа донела му је статус легенде. Постао је секс симбол за милионе жена широм света. Чак 59 његових плоча имало је златан тираж уз 17 платинастих албума. Освојио је бројне награде, од Гремија до Златног глобуса", наводе из Арене.

Хампердинк је недавно објавио нови албум „Legacy of Love" са старим хитовима поново снимљеним са симфонијским оркестром у Прагу.

Шездесетих и седамдесетих доживљаван је као главна конкуренција велшком певачу Тому Џонсу, који такође долази у Београдску арену 13. новембра.

број коментара 0 Пошаљи коментар