Читај ми!

Финале серије Калкански кругови скида вео мистерије са Дола

Да ли ће 120 година дуга мистерија у селу Дол бити разоткривена, сазнаћемо у вечерашњој последњој, десетој епизоди серије „Калкански кругови“.

Много ликова и драматуршких линија којима су проткани Калкански кругови остаће у памћењу гледалаца који од прве епизоде покушавају да одгонетну родбинске и друге односе становника Дола, од времена прошлог до садашњег.

Јер, реч је о серији која је покренула дискусије на тему комплексне мистерији чији су средишњи јунаци отац Дејан и неустрашива ћерка Миона, главна карика у решавању енигми.

„Морам да признам, доста сам испратила коментаре, дакле теорија је на хиљаде, чак и они најмање популарни су углавном тачни. Биће и суза и смеха и разних емоција. Биће на неки начин и лепо, а и тужно у исто време“, каже Ивана Зечевић која тумачи улогу Мионе Матић.

Према њеним речима, сви ликови у причи имају своје тајне и дубљу причу: „Драго ми је да ћемо видети разрешење појединаца“.

А ко је баба Губа? Чему служе наруквице које носе поједини Дољани? Ко је у сродству, а ко није? Многа питања за сада остају отворена, као и оно кључно – да ли ће се Калкански круг, обележен кречом у последњем чину коначно и затворити?

„Мислим да неће, у серији нам је затворен, али мислим да ћемо га опет отварати и корачати даље“, поручује Зечевићева.

Искусан и вешт у приповедању, драматург Ђорђе Милосављевић очито има још много тога да каже о мистичној саги о Матићима и Јаковљевићима, али и о њиховим прецима из Забрана пуковнику Константину Марковићу и његовој опсесивној љубави, лепој Видосави.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 19. апр 2021, 13:18) - anonymous [нерегистровани]

R

Sigurno se ništa neće razotkriti, možda u druhoj epizodi.

(понедељак, 19. апр 2021, 08:39) - Predrag [нерегистровани]

Ništa razrešeno

Ništa na kraju serije nije razjašnjeno. Potpuno i nepovratno izgubljenih 10 sati života.