Читај ми!

Како су се мали Шарановићи снашли у улози Дариног брата Буда

У филму „Дара из Јасеновца“ поред одличних професионалних глумаца, невероватан таленат су показала и деца глумци. Марија Шарановић из Херцег Новог је у овом пројекту учествовала са своја три сина који су глумили једну од главних улога.

Лука, Симон и Јаков Шарановић данас на новљанском шкверу, у безбрижној дјечијој игри. А, прије нешто више од једне године завршили су снимање филма Дара из Јасеновца, након што их је кастинг-агенција одабрала да изнесу улогу најмлађег Дариног брата Буда.

Мајка Марија каже да је тромјесечни, умјесто шестомјесеног, боравак у Сомбору и Белој Цркви био веома напоран.

„Лука је сарађивао, тако је да је био фасцинантан. Глумио је дете, а он у ствари и јесте дете. Поносна сам и драго ми је у сваком случају“, признаје Марија Шарановић.

Марија каже да је имала помоћ и разумијевање цијеле филмске и глумачке екипе, који су се прилагођавали дјеци. На сету, око чувања дјечака, највише јој је помагала мајка, а пред крај снимања и муж, поморац.

У подизању малих новљанских филмских звијезда, пуних енергије, помаже пријатељица Милица. Пресрећна је, каже, што је дио породице, али и да је потребно имати пуно енергије, живаца и стрпљења да се брине о дечацима. 

Шарановићи су остали у контакту са многима са снимања филма. Марија посебно истиче људски однос глумаца из Козарске Дубице и Бањалуке, од којих је сазнала дио историје страдања Срба тога краја.

Доћи ће вријеме када ће својим дјечацима моћи да објасни њихову улогу у филму. За сада, не размишља о новом ангажману.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 26. феб 2021, 06:19) - Петар Јараковић [нерегистровани]

jarakovicpetar@yahoo.com

Дивни су. Овако мали, а испричаше неиспричану причу за векове. Нека им Бог драги подари сву срећу!