Читај ми!

Публика хоће да врати Депа у „Пирате са Кариба“

Петицију да се глумац Џони Деп врати у франшизу „Пирати са Кариба“, то јест да у наставцима репризира улогу капетана Џека Спероуа, већ је потписало пола милиона људи.

Будућност Џонија Депа и његова улога капетана Џека Спероуа у франшизи Пирати са Кариба висила је у ваздуху већ неко време, а коначна одлука да добије отказ је наводно донета после тужби за злостављање које је против њега изнела бивша супруга Амбер Херд.

После пет филмова снимљених током петнаест година, Џони Деп је добио отказ само четири дана пошто је Вашингтон пост објавио текст који је Амбер написала у децембру 2018. године.

Деп и Херд упознали су се на снимању филма Дневник рума 2011. године, а венчали се у Лос Анђелесу у фебруару 2015. Већ наредне године Хердова је поднела захтев за развод брака и истовремено затражила забрану приласка супругу којег је оптужила за физичко злостављање.

У поменутом тексту у Вашингтон посту, Хердова није поменула Депово име, али је написала да саосећа са женама које су жртве породичног насиља, напомињући како је и сама трпела злостављача.

Убрзо затим Депови адвокати су поднели тужбу против Амбер и затражили одштету од 50 милиона долара за повреду угледа, тврдећи да су изнете тврдње лаж коју је она смислила како би себи обезбедила напредовање у каријери. У истој тужби Хердова се оптужује да је због њених изјава Џони Деп изгубио дугогодишњу улогу Џека Спероуа у Пиратима са Кариба.

Из компаније „Дизни“ нико се није јавно изјашњавао о овом случају, нити је икада до тада потврђено да Деп неће добити улогу у могућем наставку Пирата са Кариба 6 упркос бројним нагађањима и непровереним тврдњама да ће његов лик бити угашен.

Пети наставак, Пирати са Кариба: Мртва уста не говоре, пласиран је као „Финална авантура“, још пре објављивања 2017. године, што сугерише да су већ постојали планови да се на полицу одложи лик Џека Спероуа из оригиналне франшизе.

У јуну 2020. године, појавила се вест да ће Марго Роби продуцирати и глумити у новом пројекту Пирата са Кариба коју ће предводити потпуно женска постава.

Међутим, обожаваоци су на друштвеним мрежама јасно ставили до знања да желе да виде капетана Џека Спероуа поново на биоскопским платнима и петиција која је покренута убрзо је добила на хиљаде потписа. Тренутно, на њој се налази пола милиона потписа, а у њој се каже:

Да ли уопште можете да замислите да нема Џека Спероуа. Нема епских сцена, нема шаљивих дијалога и најсрећнијег и најбаксузнијег момка свих времена? Зар вам није јасно да ћете без Џонија Депа и Џека Спероуа потонути, никада нећете имати исто уживање?

Чак и ако вам то ништа не значи, али молимо вас, потпишите ову петицију за оне који ЗАИСТА желе Џонија Депа као свог капетана Црног бисера!

Морају да га врате да поново влада морима, ОСИМ АКО глумац сам не одлучи да се повуче из улоге“.

Такође се тврди да је ова петиција већ имала неки ефекат. Заправо, како је у јануару објавио Дејли експрес, изгледа да у „Дизнију“ преиспитују могућност да оживе оригиналну франшизу.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 24. феб 2021, 09:00) - Boom [нерегистровани]

Boom

Da li je doneta ikakva presuda po tužbi za zlostavljanje kako bi imali osnove da ga sklone iz filma? Izgleda da je dovoljno da te neko proglasi za nasilnika i svi odmah u to poveruju bez ikakve postupka. Već su ga sklonili iz Fantastičnih zveri, a inače, Džoni veoma voljen lik u medijima i čitao sam mnoge članke gde se sumnja u osnovanost optužbi g-đe Herd. Otišlo je toliko daleko...