Читај ми!

Ко у животу није искаљао гуме, тај није живео

Вечерас, почиње приказивање нове домаће серије „Каљаве гуме“ у режији Миодрага Ћертића, са занимљивом глумачком поставом.

Романтична комедија између два контитента. Пут од Србије до Америке за главну јунакињу 60-годишњу Београђанку, пијанисткињу по вокацији – биће изазов, животни.

Чудесни свет интернета упознаће је са човеком њеног живота. Осим што је преузет из једног америчког кантри хита, назив серије Каљаве гуме провлачи симболику.

„Постоји та изрека 'ко у животу није макар једном искаљао гуме, тај није живео'. Значи треба одговарати изазовима животним, то је заправо прича ове моје јунакиње Весне – искаљала је гуме у једном тренутку, а како се то све завршило, видеће се“, каже Горица Поповић.

Партнер Горице Поповић је амерички глумац Крист Малки, српској јавности познат као Хенк у култном Твин Пиксу. Улога страственог Американца Роберта у српској серији била је својеврстан излет.

„Прича је љубавна, попут авантуре срца. Гледаоци ће упознати двоје људи који су у другој фази живота и носе се са проблемима са каквима се носе тинејџери. Наши јунаци покушавају да открију где су и шта ће са својим животима. Мислим да ће гледаоцима прича бити интересантна. Сви ви у Србији гледајте нас“, наводи Малки.

Ауторски тим Миа и Миодраг Ћертић био је инспирисан исељеницима, одласком деце у иностранство, раздвојеношћу од родитеља.

„То је прича, однос уопште према старости, према старењу, према тим приликама које се у животу отварају стално – да ли је могуће бити отворен за изазове које живот носи до краја на неки начин и о том односу у мом случају између мајке и сина“, каже глумац Бојан Жировић.

Суботом и недељом, после Дневника – у десет епизода прича о љубави која не познаје границе.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 28. феб 2021, 18:13) - anonymous [нерегистровани]

Kaljave gume

Ispravka - htedoh napisati "trpeljiva"

(недеља, 28. феб 2021, 16:41) - anonymous [нерегистровани]

strepnja

Serija dodiruje i strepnje onih koji su, oldazeci trbuhom za kruhom, ostavili svoje roditelje, pa sada strepe kako da ih zastite, a da ne budu kao njen sin. Obrnuta uloga od one kada deca odrastaju - kako napraviti reavnotezu da dozvolite svojim roditeljima, posebno kada ostane samo jedan od njih, da priuste sebi neke lepe trenutke, ali, iako ste toliko fiicki daleko, da ih zastitite od losih stvari koje se pojavljuju a oni ih ne prepoznaju jer se nisu ranije suocavali sa takvim situacijma.

(недеља, 28. феб 2021, 12:08) - anonymous [нерегистровани]

Kaljave gume

Oduševljena sam serijom, neka naša verzija Mostova okruga Medison. Lik Vesne izvanredne žene, trepeljiva, hrabra, odlučna, vođena svojim instiktom, mudra sve u svemu. Pošto sam i ja u šezdesetim, potpuno je razumem i fantastično je na koji način je sebi dala drugu šansu. Kao i u jednom komentaru, slažem se da je jedva vidljiv prevod na ekranu pa je verovatno mnogima uskraćeno da prate seriju. Kantri muzika izvanredna u seriji. Volela bih da ima veliku gledanost i u Americi.

(субота, 13. феб 2021, 21:04) - anonymous [нерегистровани]

Titl

Nažalost, još traje emitovanje prve epizode, ali ja odustajem.
Ovoliko sitnog titla, bez crne podloge, onemogućavaju normalno praćenje dijaloga na engleskom.
Zamalo, ali ovako, zaludu potrošene pare.
ŠTETA.