Читај ми!

Гордан Кичић: Публика ће волети јунаке серије „Мама и тата се играју рата“ јер су искрени

Од 17. октобра сваког викенда на Првом програму РТС-а нова серија која је имала и уводни живот у облику радо гледаног и награђиваног филма „Реална прича“, а чији ће се јунаци сада наћи у десет епизода ТВ серије „Мама и тата се играју рата“.

Шта ћемо гледати у серији Мама и тата се играју рата, са чим се јунаци суочавају и како изгледа рат маме и тате гледаоци Јутарњег програма чули су од креатора, главног глумца и редитеља серије Гордана Кичића.

Они који нису погледали филм Реална прича, упознаће брачни пар Радисављевић, Вељка и Јадранку, односно Нину Јанковић Дичић и Гордана Кичића у главним улогама.

„То је прича о једној савременој породици пред којом су савремени изазови посла, породичног живота, личних превирања и тако даље. У питању је драма комедија. Ми смо и те драмске ситуације третирали кроз комичну призму и духовиту, јер сматрао сам, као креатор серије и редитељ првих пет епизода и филма, да је то некако прави начин да се прича што искреније исприча“, додаје Кичић.

Како помирити непомирљиво

Кроз серију Мама и тата се играју рата пратићемо Вељка Радисављевића који је по занимању глумац и коме не иде баш све најбоље у животу. У браку је са Јадранком која је успешна архитектица и имају дете Виду. Ту су и њихови пријатељи, породица, родитељи и цео један микрокосмос који је на неки начин пресек данашњег друштва и проблема кроз које оно пролази.

„Покушао сам да помирим неке ствари које можда на први поглед делују непомирљиве и то сам успео што се тиче филма, али сада ћемо видети како изгледа у серији. Веома сам узбуђен зато што смо овај пројекат радили доста дуго, протекле три године“, наглашава гост Јутарњег програма.

Улоге у којима се нашао у целом овом пројекту – косценариста, аутор пројекта, глумац, редитељ и продуцент – био је велики изазов за Кичића, како сам признаје, и тек када је био у монтажи схватио је кроз шта је све прошао.

„Верујем да ће публика волети ове јунаке јер су искрени, имају све своје слабости које маскирају са невероватном свешћу супериорности и мислим да ће се пуно људи препознати“, очекује Кичић.

Бројну екипу са више од шездесет глумаца, поред Гордана Кичића и Нине Јанковић Дичић, чине и мала Лена Лазовић, која игра њихову ћерку, затим, Небојша Илић, Бранимир Брстина, Светозар Цветковић, Катарина Гојковић, Милица Михајловић, Јована Гавриловић, Милутин Милошевић, Вања Ејдус, Горица Поповић, Ненад Шелић, Душан Ковачевић, Ненад Јездић, Бранислав Трифуновић и многи други. 

Недавно је у Горњем Милановцу, Гордану Кичићу додељена и награда „Мија Алексић – бити глумац“ као признање за изузетан допринос уметности глуме.

„Велико је задовољство што сам добио награду која носи Мијино име јер она за мене има вишезначни карактер, и приватни и пословни. Јако велика част и у ово време када не знамо шта нам се спрема, а из ове коже не можемо, некако ипак, морамо да се помиримо са свим тим“, каже Гордан Кичић на крају гостовања у Јутарњем програму.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 15. нов 2020, 21:30) - Porodica Dj [нерегистровани]

Zasto sve sto je lepo kratko traje???

Serija cije epizode smo s iscekivanjem, znatizeljom, odusevljenjem i zadovoljstvom gledali. Scenario, izbor glumaca, gluma...zaista je sve toliko dobro da nam je svima zao sto nije bar jos koju epizodu trajala duze serija. Gospodine Kicicu, Vama i Vasim kolegama a narocito Leni Lazovic (maloj Vidi) stojece ovacije od porodice Dj.

(недеља, 25. окт 2020, 21:12) - milan radojev [нерегистровани]

najbolja serija ikada

Najbolja serija ikada. Toliko suptilnih situacija i fantastične glume, originalnih likova.
Osim odličnog scenarija, gluma je glavni adut ove serije. Bravo!