Сара Сандева за РТС: Са Софком живим сваки дан

Софка, Боре Станковића, један је од најлепших и најтрагичнијих женских ликова у домаћој драматургији. Снимање филма и телевизијске серије „Нечиста крв“, коју с нестрпљењем чекају гледаоци РТС-а, почело је, а из плејаде великих глумаца који играју, ексклузивно представљамо младу звезду Сару Сандеву која тумачи Софку.

Сара Сандева je Софка – за велико платно и телевизијске екране у 21. веку. Рођена је у Скопљу пре 23 године. Живи и ради у Прагу где студира музику и драму. Ових дана интензивно вежба староврањански.

„Гајим велико поштовање и голему одговорност због тога што сам свесна шта значи улога Софке и шта значи роман Нечиста крв“, истиче Сандева.

Софка је један од најлепших и најтрагичнијих ликова српске књижевности. Какав је изазов у процесу рада?

„То је мени највише језик. На томе радим највише да бих могла тако да не бих морала на сету да размишљам о томе и да могу да се фокусирам само на Софку. А са Софком живим сада сваки дан“, наводи македонска глумица.

Да ли је ово ваш први рад на простору бивше Југославије и у Србији?

„Имам каријеру у Чешкој, имам тамо пуно посла, али рођена сам у Македонији и моја прабака је потекла из Србије. Требало је да се сачека мало да дође пројекат који треба, прави људи и право време за мене. Све то има овај пројекат и много сам срећна што сам део тога“, истиче Сандева.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар