Жића и Баја настављају где су стали Паја и Јаре

Добро заштићена од вируса, екипа серије „Камионџије“ данас је пуном паром почела да ради. Скоро педесет година од емитовања прве епизоде популарних „Камионџија“, серија истог назива, из пера истог писца Гордана Михића, али са новим јунацима и заплетима, на мале екране стиже у децембру, у продукцији РТС-а и куће „Нирапро“. Главне ликове, Жићу и Бају, наредних дана можете да сретнете у Убу.

У Убу су сада обожаваоци Ненада Јездића, а у будућности обожаваоци његовог Баје, лика који ће им се, по свему судећи, брзо увући под кожу.

Баја, због своје доброте отпуштени возач аутобуса у Убу и Жића, бивши библиотекар у сеоској школи, вечити оптимиста и шепртља, кога тумачи Тихомир Станић, нове су Камионџијe.

Гордан Михић, творац легендарних ликова Јарета и Паје, 2009. је написао причу о онима који покушавају да се изборе за своје парче среће. Пошто се упознају на бироу за запошљавање, Жића и Баја ће гледајући репризу Камионџија, доћи на идеју да купе камион и постану ортаци.

„И Павле Вујисић, и Гордан Михић и Миодраг Петровић Чкаља су постали легат овог народа и ове државе, и то је у том смислу недодирљиво, али нас то не лишава да не пробамо да ми испричамо нашу причу“, каже Јездић.

„Опште место је постало када кажеш 'мали људи', али стварно правимо причу о једноставним, обичним, малим људима којима је нечије мало, огромно и велико и недостижно. А то јесте живот који живимо, живот који овде траје деценијама и то јесте живот који је потребан публици којој желимо да се обратимо“, истиче глумац.

„Овај лик којег ја играм је библиотекар који се стицајем околности нађе за воланом камиона. Ја сам после велике популарности и серије Крај династије Обреновић стицајем околности завршио на грађевини у Енглеској и морао сам са мојим братом да радим, како бих преживео та времена. И у овом лику, чини ми се да се осећам као у сопственој кожи“, објашњава Станић.

И у времену које се мери новцем, постоје људи добродушни, они који без обзира на муке које их сналазе, верују у породицу, љубав и верују да ће им се снови ипак остварити.

Због тога ће, екипа се нада, Жићу и Бају волети публика старих Камионџија, али и нова генерација телевизијских гледалаца.

„Ово је потпуно нова прича, нови ликови, нови заплети. Оно што је у есенцији остало исто, осим те социјалне приче која је увек, јер Михић никада заправо није изашао из тог црног таласа, и увек имамо ту атмосферу социјалне и класних разлика, осим тога, остала је прича о два човека, потпуно различита темперамента, различитих интересовања, који вероватно никада не би друговали, животна ситуација, немање посла, споји их да буду пријатељи и сувозачи“, истиче редитељ Филип Чоловић.

Камионџије ће имати 20 епизода које ће бити емитоване крајем године.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(недеља, 31. мај 2020, 20:02) - anonymous [нерегистровани]

@Kamiondžije???

Pošto pamtiš vremena od pre 50 godina, znači imaš preko 60, pitam šta ti je onda falilo a šta danas?Ja bih rekao da onda nisi imao para a sada žara.

(недеља, 31. мај 2020, 19:23) - Мирослав [нерегистровани]

али

бато возе камион,жуте боје,камион

(субота, 30. мај 2020, 14:55) - anonymous [нерегистровани]

Glumci

Posto retko kad uspemo da snimimo jednu seriju sa istim glumcima od pocetka do kraja, nadam se, da ce ovih dvadeset epizoda biti iznimak.
Mozda bi u startu aktere trebalo vezati ugovorom.

(субота, 30. мај 2020, 09:33) - Negotinac [нерегистровани]

Realnost

Kome se ne svidja ne mora da gleda,
Ako je nekom beda i jad, nek promeni kanal i nek gleda americke filmove posto iz tih filmova se moze nauciti kako biti necovek ,kako raditi protiv zakona , kako postati kriminalac,....
Sve ono kako covek ne bi trebao da radi naucices iz filmova koji nisu beda i jad.
Tako da neko gleda zivot realno a neko ga zeli gledati sa jedne druge pozicije koja nije realna i koja te moze Lako nauciti da zivis nestvaran zivot.

(субота, 30. мај 2020, 08:34) - anonymous [нерегистровани]

Слобода

Надам се да ће оправдати и Јездић и Станић стање које је било у комунизму и упоредити га са данашњим да не буде утопија живота некад и сад.

(петак, 29. мај 2020, 22:30) - anonymous [нерегистровани]

Vreme i novac...

I tada su ljudi išli za novcem, ali se nije smelo puno tražiti...
Paja i Jare,.odnosno glumci, su radili za novac. Stalno se u svim serijama kukalo za novcem...
Nemojte mi pričati da se tada gledalo drugačije, jer je bio socijalizam...to su gluposti.

(петак, 29. мај 2020, 22:25) - anonymous [нерегистровани]

Kamiondžije???

Autobus voze, a kamiondžije???
Ona serija od pre 50 g...ništa se nije promenilo u životu ljudi...
Beda i jad, i tada i sada...