Повратак у чудесни свет Питера Џексона

Редитељ „Господара прстенова", Питер Џексон, враћа се на светску сцену филмом „Дивне кости", снимљеном према бестелеру Алис Себолд. Главну улогу тумачи Сирша Ронан, млада ирска глумица, номинована за Оскара за улогу у филму „Покајање".

Понуда филмова у Божићној сезони у Америци биће употпуњена новим остварењем оскаровца Питера Џексона.

После три дела „Господара прстенова", Џексон се окренуо адаптацији још једног бестселера, романа „Дивне кости" Алис Себалд.

„Дивне кости" је прича о тинејџерки Сузи Семон, коју је силовао и убио њен комшија Џорџ Харви.

После смрти, Сузи је заглављена „негде између", на месту налик Рају, са којег може да посматра своју породицу како покушава да се избори са трагичним губитком.

Сузи, такође, посматра и свог убицу, који веома успешно прикрива све трагове почињеног злочина и спрема се да нападне нову жртву.

Девојчица је у искушењу да се освети злочинцу, али, истовремено, покушава да помогне најближима да се опораве од породичне трагедије и врате се нормалном животу.

Питер Џексон је лично откупио права на екранизацију књиге и, пошто је са својим сарадницама написао сценарио, продао га је „Дрим ворксу". У коначној расподели, дистрибутер филма биће комапнија „Парамаунт".

Главну улогу, Сузи Семон, тумачи млада Иркиња Сирша Ронан, која је одушевила и критичаре и публику улогом у филму „Покајање", а која јој је донела номинације за Оскара и „Златни глобус".

Њеног оца глуми Марк Волберг, убицу Стенли Тучи, а улоге Сузине мајке и баке поверене су оскаровкама Рејчел Вајс и Сузан Сарандон.

Судећи према недавно објављеном трејлеру, нови филм Питера Џексона, бар визуелно, подсећа на његово култно остварење из 1994. године „Небеска створења". Управо тај филм је свету представио једну од најбољих глумица данашњице, Британку Кејт Винслет.

"Многи људи ће помислити да је 'Дивне кости' дубока и веома мрачна драма, али заиста није. Прича је пуна хумора, ведрих и веселих тонова...Онда, деси се нешто страшно и сви морају да науче како да се изборе са тим. Сузи мора да схвати да више не може да буде са својом породицом, а они морају да науче како да живе без ње... Ипак, мислим да је филм све у свему ведар. Смејаћете се, плакаћете, биће вам забавно", каже Сирша Ронан.

Премијера филма заказана је за 11. децембар.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 10. сеп 2009, 21:06) - Supergirl [нерегистровани]

Film "Divne kosti"

Za sada obećava...Nadam se da će biti dobar kao što je i knjiga!!!

S obzirom na kvalitet priče, koju je iznela Alice Sebold i dosadašnji rad Petera Jacksona, sumnji ne bi trebalo nigde da imam mesta!!!

Jedva čekam da ga pogledam!!!