Читај ми!

Аква-паркови су важан део туристичке понуде Србије

Поред река и језера којима Србија обилује, аква-паркови су, током лета, важан део туристичке понуде наше земље. Има их 14 и сви су у вреле летње дане пуни посетилаца.

Аква-парк у Јагодини отворен је пре 16 година и ових ће дана кроз његове капије проћи петомилионити посетилац. И поред јаке конкуренције, јагодински аква-парк је и даље један од најпопуларнијих у земљи.

„Свакако су разлози за то ово лепо време, затим бројни садржаји које нуди аква-парк, а такође и квалитет услуга, јер смо ми извукли нека искуства у том претходном периоду и мислим да можемо веома квалитетно да услужимо наше госте“, наводи Зоран Глигоријевић, директор Аква-парка у Јагодини.

Аква-парк у Сокобањи је отворен пре десетак година и тада је у дану могао да прими око две и по хиљаде купача. Како је бања под Озреном веома посећена током целе године, а нарочито лети, убрзо се јавила потреба да се капацитет прошири.

„Ове године смо одрадили једно проширење и повећали капацитете тако да сада преко три и по до четири хиљаде посетилаца можемо да примимо. Имамо преко хиљаду лежаљки, тако да смо задовољни и проширењем. У плану је да уведемо напокон ту топлу воду и да проширимо сезону, тако да надамо се да ћемо посетиоцима омогућити мало неке новине наредне године већ“, најављује Милош Крстић, директор Спортског центра Сокобања.

Србија је, пре свега захваљујући ваучерима, који ове године износе 15.000 динара, веома популарна међу домаћим гостима, па се туристички радници труде да сваке године обогате понуду.

„Људи траже додатне активности, траже додатни садржај, а аква-пркови су увек интересантни нарочито за породице са децом, ради анимирања деце и генерално ради расхлађивања у овим топлим данима“, наглашава Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Престоница, нажалост, и даље нема аква-парк, иако је његова градња на Новом Београду почела пре скоро две деценије. Шта су разлози, тешко је разабрати, али оно што је сигурно, двомилионском граду који је лети пун страних туриста, аква-парк би био као трешњица на торти.