Читај ми!

Коштунићи, оаза мира и спокоја у срцу Шумадије

Викенд туризам доживео је експанзију у доба короне, а бројне породице већ планирају одмор на селу. У првом еко-селу у Србији, у Коштунићима код Горњег Милановца, овог пролећа тражи се кревет више.

Архитектонски подсећају на стара села, али вајати и чардаци на обали Чемернице заправо су модеран туристички комплекс у потпуности уклопљен у природно окружење. Посебна атракција је одмор у насељу направљеном од правих каца.

„Ово је нека оаза лијепа, оаза мира и спокоја и врло леп амбијент, врло лијепи објекти. Задовољни смо стварно смештајем“, каже Амир Гутић из Тузле.

„Ја сам по природи романтик. Ово је заиста сва моја очекивања превазишло. Предивно је, чисто, лепо, уредно, топло, романтично. Тако да стварно све најлепше могу да кажем о овом мјесту“, додаје Едина Гутић.

Коштунићи су по много чему јединствени, а сигурно су једино село са четири музејске поставке. Спој традиције и природних лепота маме госте у сувоборски крај, па ће неки од њих ускоро постати комшије. Али док не заврше изградњу куће у суседном селу бораве у том туристичком центру.

„Тако да смо ми као код своје куће значи овде кад дођемо, али сваки пут чека нас наша кућица угрејана, топла, лепа као код маме кад дођете буквално, тако да је прелепо, за сваку препоруку“, наводи Бранка Грковић из Лике.

Прво су еко-село у Србији у ком су озбиљно почели да се баве туризмом, а за успех је кажу најважнији домаћински и искрен приступ. Госте дочекују отвореног срца и потпуно спремни.

„И те како се трудимо да их дочекамо срдачно, да их увек дочекамо у чистим објектима, топлим кућицама. Да буде хране ове наше домаће у изобиљу, тако да људи углавном понесу одавде лепе утиске, надам се, и увек нам се радо врате“, каже Наталија Веселиновић из Туристичко-рекреативног центра „Момчило Чековић“.

И без обзира на то да ли се определе за викенд или дужи одмор, после боравка у сувоборском еко- селу сви су сагласни да су природа и добри људи лековити.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 21. апр 2021, 10:44) - Slavica [нерегистровани]

Zavicaj

Tu sam rodjena,hvala pravom domacinu koji je omugucio da ljudi uzivaju u nasem divnom kraju netaknute prirode. Dosta sam putovala ali veujte da retko gde osetite taj ostar cist udah prirode. Razumecete o cemu pricam kad dodjete.

(уторак, 20. апр 2021, 20:00) - anonymous [нерегистровани]

Чаробно место

Између више домаћих дестинација које смо посетили протекле године, ово нас је највише изненадило. Бескрајни спокој око вас, цела услуга функционише савршено до најмањих ситница, имате потпуну приватност, ваше је само да се опустите.
Драго ми је и што овде можемо изразити своја позитивна искуства по Србији, за разлику од неких других сајтова где модератори то просто не дозвољавају, али где вам увек омогуће негативан коментар.

(уторак, 20. апр 2021, 17:38) - anonymous [нерегистровани]

Kostunici

Prelepo je,raj na zemlji. Bili pre dve godine. Raj na zemlji