Лето је можда прошло, али туристи и даље не силазе са Сребрне планине

Календарски, лето је прошло, али туристичка сезона на Копаонику не јењава. Због променљивог времена, тренутно је мање гостију него до пре неколико дана, али су сви летњи садржаји у функцији.

Шетње до Марковог камена, Јарма, Белих стена или Небеских столица, крајем септембра на Копаонику, сигурно ће вам пријати. Обележено је 60 километара пешачких стаза на надморској висини од 1.700 до 2.000 метара.

„Осим шетње у природи, дакле можете да изнајмите сада већ електричне бицикле, са којима чак и почетници могу да обилазе ову прелепу планину и да уживају у спортској активности и рекреацији“, каже Милица Бајковић из Београда.

„Ми смо на Копаонику, у сарадњи са општином Рашка, Скијалиштима Србије и 'МК ризортом' организовали један леп догађај, спортски изазов који се организује сваке године. Ове године је 7. пут на Копаонику, а посетиоци су имали прилику да се опробају у различитим радионицама, да учествују у потрази за благом, да се опробају у неким тренинзима“, наводи Наташа Јанковић из Олимпијског комитета Србије.

На Сребрној планини, како мештани околних села називају Копаоник, лепи предели Националног парка, једноставно маме да их откријете: водопад Јеловарник који је на само неколико километара удаљености од туристичког центра, Семетишко језеро и Панчићев врх до кога се, од Долине спортова, стиже жичаром за седам минута вожње.

„Летњу сезону приводимо крају, задовољни, изванредним одзивом домаћег тржишта и са скоро дупло више ноћења него у истом периоду прошле године. Гостима смо понудили нови концепт одмора на планини. Обухватили смо више од 30 активности, излети и садржаји у природи. Поштовали смо високе стандарде, кад је реч о мерама, превенцији и заштити здравља запослених и гостију“, истиче туристичка радница Слађана Радић.

У туристичком центру „Сунчани врхови“ на Копаонику, како истичу хотелијери, биће и јесење сезоне. Због епидемије, прошлог лета, на овој планини, није било страних туриста али за наредну зимску сезону постоји велико интересовање гостију из иностранства.

број коментара 0 Пошаљи коментар