Обиђи Србију на бициклу, да би је боље упознао и више волео

Професор историје из Параћина одлучио је да о историји, традицији и лепотама Србије сазна више овог лета, зато је прешао око 1.000 километара на бициклу, јер верује да само тако могу да се доживе све лепоте наше земље.

Професор историје из Параћина, Златко Јовановић, је одлучио да ово лето проведе путујући „Србијом коју воли“, како је и назвао свој бициклистички подвиг. За 23 дана је превалио 995 километара.

Путовање је поделио у три етапе. Најпре је из Параћина кренуо ка источној Србији, возио уз Дунав, потом прешао у Војводину и обишао Банат, Бачку и Срем. На крају је преко Фрушке горе продужио ка Шапцу, Лозници и Ваљеву.

Најтежа деоница каже да му је било путовање од Кладова ка Доњем Милановцу, али и прелазак Фрушке Горе.

На свом путешествију професор Јовановић је прошао и бициклистичком стазом „Евровелo“ број 13 и 6, на шта је посебно поносан.

Иначе, ово је већ пети бициклистички подухват професора историје. Путовао је на бициклу и до манастира Хиландара, затим од Параћина до Барија. На бициклу је стигао и до Истамбула и Јерменије и Грузије. А прошле године је преко Украјине и Белорусије дошао до Москве.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 14. сеп 2020, 11:58) - anonymous [нерегистровани]

bravo

Sta reci,osim-svaka cast i za ideju i realizaciju!

(среда, 09. сеп 2020, 10:12) - Вибрирајући трилер [нерегистровани]

Одличан просек, свака част!

5+ из географије, 5+ из физичког, "веома се истиче" из веронауке и 5+ из историје.