Читај ми!

Снимак чопора вукова није из Трстеника

Снимак који је објављен на нашем сајту, на којем се види чопор вукова наводно у околини Трстеника, заправо потиче из источне Србије. Објављен је на Вајбер групи “Пољна Ловци“, а нама их је проследило један од чланова Удружења ловаца из Трстеника, уз пратећи текст који је објављен и на РТС-у. Аутор снимка нам је указао на грешку, због чега се извињавамо читаоцима и исправљамо вест.

У првобитној вести наводи се да је чопор вукова снимљен између села Мала Дренова и Пољна код Трстеника, што се испоставило као нетачно. Снимак потиче из Јабуковца у источној Србији. Настао је пре десетак дана.

У Ловачком удружењу „Трстеник“ РТС-у су рекли да је примећен повећан број предатора, а повећање броја лисица и дивљих свиња прати и увећање броја шакала и вукова.

Њихова појава у оволиком броју је изненађење. Вукови су заштићена врста и могу се одстрелити само у организованој хајци.

„Евентуално може бити угрожена стока. Вукови реагују на људе само у естремним околностима, уколико су, на пример, рањени“, кажу у Ловачком удружењу „Трстеник“.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 01. дец 2022, 10:49) - Црно-бели снег! [нерегистровани]

Црни шакали,бели пантери,

ће се отимамо док можемо!

(среда, 30. нов 2022, 16:11) - anonymous [нерегистровани]

Da

Ovo su sakali, ako su nam vukovi ovakvi americki su 3 puta veci

(среда, 30. нов 2022, 14:54) - anonymous [нерегистровани]

Разлика

Многи не разликују вукове од шакала.