Читај ми!

Како изгледа кад жртва моде прошета „Диоровом" пистом

Жена која је носила транспарент са натписом „Сви смо ми жртве моде“ прошетала је модном пистом на ревији „Кристијана Диора" у Паризу, и то тако мирно, да се у први мах учинило да је њена појава планирани део догађаја.

Особа која је узурпирала модну ревију, члан је "Extinction Rebellion", покрета који својим активностима има за циљ да укаже на узроке климатских промена. 

Чин на модној писти је требало да осуди „утицај модне индустрије на животну средину и друштво", рекао је портпарол покрета који делује у Француској.

Шетајући пред гостима на ревији, међу којима су били глумица позната по улози у Игри престола Мејси Вилијамс и бизнисмен и милијардер Бернар Арно, жена активисткиња је кренула према фотографима, након чега су модели сишли са писте.

Напустила је потом писту и то толико полако и опуштено, да су људи у публици стекли утисак да је део утврђеног плана перформанса.

Диорову колекцију женске одеће за ову ревију дизајнирала је Марија Грација Чијури, која је често на мајицама које је креирала умела да поставља феминистичке поруке.

„Диор" се није огласио поводом овог случаја, односно, из компаније су одбили да га коментаришу.