Читај ми!

Карантин лансирао у стратосферу цене расних паса

Младунци популарних скупих раса паса порасла је више него двоструко током пандемије коронавируса и сада у просеку достижу и 2.000 евра!

Најпопуларније расе забележиле су још вртоглавији раст цена, а ти штенци се често продају за 3.000 фунти (око 3.300 евра) или више, показују подаци са интернет тржишта, јавља Би-Би-Си.

Организације за заштиту животиња упозориле су да би високе цене могле подстаћи нехуман узгој, кријумчарење или крађу паса.

Такође, указују на могуће проблеме након што се новопечени власници паса који раде од куће једног дана врате на посао, то јест када буду много мање код куће.  

Интересовање за кућне љубимце порасло је након карантина који је уведен крајем марта због пандемије коронавируса, а велика потражња навела је многе узгајиваче да подигну цене штенаца.

Подаци са сајта Pets4Homes, засновани на око 150.000 огласа, показали су да је просечна цена младунаца популарних раса од марта до септембра износила око 1.883 фунте (око 2.050 евра).

У истом периоду прошле године просечна цена је била безмало 1.000 фунти нижа – 888 фунти (око 970 евра).

На листи паса чије су цене највише пораселе су: кокер шпанијел, џек расел, кокапу, бордер коли, кавалирски шпанијел краља Чарлса, кавапу, лабрадор ретривер, енглески спрингер шпанијел, јоркширски теријер и ши-цу.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(недеља, 20. сеп 2020, 10:29) - anonymous [нерегистровани]

Šaptač

Ako je vjerovati Cesar Millanu (i svakom drugom dreseru), sa radom, znanjem i ljubavi prema zivotinjama se vrlo brzo popravi karakter psa. Osim toga u azilima nisu samo odrasli psi sa (ne)karakterima. Ali za mnoge je pas (kucni ljubimac) djecija igracka, a igrcka ko igrcka brzo se izgustira.

(субота, 19. сеп 2020, 20:59) - David [нерегистровани]

Štenci

Slažem se, ali treba razumeti da ima razlike između štenca (rasnog ili ne) koga sami odgajate od početka, i odraslog psa u azilu, kome nažalost ne znate karakter!

(субота, 19. сеп 2020, 14:45) - Sasa uSas [нерегистровани]

Psi

Tako iz"ljubavi" uzmu (kupe) za veliki novac za nase pojmove pse,i posle ih izbace na ulicu.A na ulici maltretiranje i mucenje.Ne uzimajte pse zbog pomodarstva vec iz ljubavi prema njima.

(субота, 19. сеп 2020, 14:45) - anonymous [нерегистровани]

Svaki pas je lep

Ulice nam pune izgladnelih pasa, a ljudi kupuju. Bravo, velika smo gospoda postali.

(субота, 19. сеп 2020, 13:45) - anonymous [нерегистровани]

Dok je pasa...

...pardon, ovaca bice i vune. Puni azili i ulica napustenih pasa, resnih i manje rasnih, izvolite. Za pravog ljubitelja zivotinja koji ne boluje od statusa nije vazan "pedigre".