Свекрвин језик, није захтеван, а стиже из Африке

Једна од препознатљивих зелених биљака, меснатих, оштрих листова који подсећају на сабље. Улепшава дом, дуговечна је, не захтева пуно труда. Биљка која производи највише кисеоника, нарочито током ноћи, па је због тога стручњаци препоручују за простор у спаваћој соби.

Сансеверија или свекрвин језик, врло је отпорна, потребно јој је мало светла и воде за процес фотосинтезе. Успева и на сувом и на топлом ваздуху, али јој директни ваздух из клима уређаја може сметати.

Сматрају је природним освеживачем затвореног простора, па је идеалнa и за радне просторије. Залива се једном у десет дана. Филтрира формалдехид, ксилен и бензин из ваздуха.

Многи је знају под именом индијанско перо, сабља или змијин језик. Добро успева и на сеновитим местима, а пресађује се у пролеће само ако постојећа саксија постане мала за биљку.

Сансеверија или свекрвин језик је биљка из породице Asparagaceae, а има око 60 различитих врста ове биљке, спада у групу Агава из Индије и Африке. Цветови ове биљке су беле боје, подсећају на зумбуле и имају опојан мирис, у вечерњим сатима.

број коментара 0 Пошаљи коментар