Смртоносни пауци после пожара и поплава нови изазов за Аустралију

Након екстремних пожара, поплава и града са којима се Аустралија од почетка године, стручњаци упозоравају грађане да се чувају смртоносних „левак“ паука, због савршених услова који су се створили за развој тих зглавкара.

Настањени у шумовитим пределима источне Аустралије, „левак“ паукови воле влагу. Познати су по отрову који брзо делује, јавља Си-Ен-Ен.

Управа Аустралијског парка за рептиле, смештеног у држави Нови Јужни Велс, упозорила је на појачану активност тих отровних паукова.

„Због комбинације најпре кише, а сада топлог времена, очекујемо да ће 'левак' пауци почети да шире радијус кретања. Та врста паука једна је од најопаснијих на свету и морамо ово да схватимо веома озбиљно“, рекао је портпарол парка Данијел Рамсеј.

Природа Аустралије је озбиљно угрожена јер је у пожарима, који су почели још у јулу, нестала огромна површина шума, а са њом и око пола милијарде животиња

Киша са грмљавином и градом донела је неопходно освежење и зауставила ватру, али је донела нову опасност – поплаве. Уз уобичајене ризике и штету које носи водена стихија, овог пута јавио се додатни проблем спирања пепела у водотоке

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 22. јан 2020, 21:09) - alex [нерегистровани]

prazna prica

Imali smo dosta bede i havarije, samo nam vi jos trebate da se zemlja dokusuri. Uf !

(среда, 22. јан 2020, 20:34) - anonymous [нерегистровани]

umesto

da ubijaju te smrtonosne paukove oni deve pobise.

(среда, 22. јан 2020, 18:39) - anonymous [нерегистровани]

Horor film.

The Walking Dead, World war Z...

(среда, 22. јан 2020, 17:39) - anonymous [нерегистровани]

Treba im poslati pomoc

Hitno