Читај ми!

Kомуникационом технологијом до еволуције звука

Kомуникационе технологије из непрестано напредују. Тренутно смо сведоци праве мале револуције на пољу видео и аудио преноса на даљину, како у кућном и канцеларијском окружењу, тако и у озбиљним конференцијским салама.

Слика нам дочарава визуелну моћ говорника и саговорника, међутим, она није довољна да бисмо стекли комплетан утисак о томе шта предавач или саговорник жели да нам каже и ту на сцену ступа звук.

Kвалитетан и јасан звук је моћнији од било какве слике. Он преноси снагу речи и буди емоције, покреће нас.

Преноси нам све информације и омогућава да се разумемо. Он је господар комуникације. Човек је у дубоки свемир прво послао звучну поруку.

Еволуција звука значајно је дужа од еволуције слике, тако да је и трка компанија које се баве звуком на тржишту поприлично озбиљна.

Исто тако, технолошка решења која нам долазе из генерације у генерацију су све комплекснија и са више функција.

У ритму иновативног звука компанија „Поли Синк“ (Poly Sync) је лансирала нову палету паметних УСБ и Блутут спикерфона који могу да се користе и за личну употребу и за мање собе за састанке.

Идеја компаније је била да споји модеран дизајн са новим технолошким решењима, али и да корисницима омогући висок ниво мобилности.

Већи број уграђених микрофона последње генерације код „Поли Синк“ 20, 40 и 60 серије спикерфона, омогућава професионалну јасноћу слушаоцу или саговорнику, док систем више уграђених звучника даје такозвани распон звука у кругу од 360 степени.

Ови спикерфони специфични су и по томе што доносе најновију технологију редукције буке у окружењу која може да изолује непотребне и непријатне звукове до нивоа од чак 90 одсто.