Читај ми!

Ажурирајте своје „ајфоне“ и „ајпеде“, Епл открио сигурносну рупу у систему

„Епл“ је открио безбедносну рањивост код бројних моделе „ајфона“, „ајпеда“ и рачунара „Мек” која потенцијално омогућава хакерима да преузму потпуну контролу над уређајима.

Компанија је саопштила да је „свесна да је овај проблем већ можда био активно искоришћаван“. „Епл“ је још у среду објавио два безбедносна извештаја о томе, али нису били широко медијски пропраћени, наводи британски Гардијан.

Уређаји који су погођени овим безбедносним ризиком су „ајфони 6 Ес“ и новији модели, „ајпеди“ пете генерације и новији, сви „ајпед про“ и „ајпед ер 2“ модели, као и „Мек“ рачунари са оперативним системом „монтереј“.

Стручњаци саветују кориснике да што пре ажурирају поменуте уређаје.

Из „Епла“ су објаснили да рупа у безбедносном систему омогућава хакеру да преузме пуну контролу уређаја као администратор, каже Рејчел Тобак, извршна директорка "SocialProof Security".

Они који би требало да буду посебно пажљиви и што пре ажурирају софтвер су људи у јавном простору, попут активиста и новинара који би могли да буду мете софистицираних хакерских напада.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 23. авг 2022, 15:28) - anonymous [нерегистровани]

Ракица

Poštovani, preveliki proj preuzimanja je u pitanju, pa javlja grešku, probajte sada.

(петак, 19. авг 2022, 11:04) - Ракица [нерегистровани]

Ажурирање

iPhone 6S plus је могао да се ажурира до верзије 14.7 Након тога након download-а, око 2Gb, јави да је садржај имао грешку.