Читај ми!

Рат за претплатнике, Дизни победио Нетфликс

Јашући на таласу десетина милиона нових претплатника, „Дизни“ је најавио да ће у децембру у САД лансирати нову стриминг услугу са рекламама, а наредне године и у остатку света.

Амерички гигант индустрије забаве пријавио је да је на почетку јула на својих три стриминг платформе имао 221,1 милион претплатника.

Тим је „Дизни“ за длаку претекао „Нетфликс“, који протеклих месеци бележи пад претплатника.

Међутим, из „Дизнија“ су такође најавили да ће им због губитка права преноса крикета у Индији процене раста у наредним кварталима бити мање од прогнозираних.

Компанија осим Дизни плуса поседује и платформе Хулу и спортски стриминг канал И-Ес-Пи-Ен плус.

Пандемија је због затварања претходних две године довела до огромног раста корисника стриминг сервиса, али попуштање мера против ковида чини се да, за разлику од „Нетфликса“, не спречава „Дизни“ да привуче нове претплатнике.

Компанија је у последњем кварталу додала 14,4 милиона нових претплатника на Дизни плус платформу, од чега велики број ван САД – много више него што су аналитичари очекивали.

Крајем године планира се и лансирање нове стриминг услуге која ће имати рекламе и коштати месечно 7,99 долара. Месечна претплата за исту услугу без реклама порашће на 10,99 долара. Дизни планира да лансира исту услугу ван САД наредне године.

Челници компаније не очекују да ће пораст цена услуга дугорочно одвратити кориснике, а такође пријављују да постоји јак интерес других компанија да се рекламирају на њиховим платформама.

Ипак, није све тако бајно што се „Дизнијевог“ стриминг посла тиче. Напори да се дође до нових претплатника коштали су компанију 1,1 милијарди долара прошли квартал.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 12. авг 2022, 08:55) - anonymous [нерегистровани]

Vecno

Dizni veruje u večni rast. Jednog dana, nadam se uskoro, će se narod umoriti od xtog spinofa Zvezdanih ratova, Marvela i ko zna čega. Pre nekoliko godina je striming bio simbol za inovativne programe sada se samo sakupljaju korisnici koji će sad i reklame da progutaju da bi gledali sve lošiji program.