Читај ми!

Први лет Бритиш ервејза потрошњом „одрживог" горива

Из авио-компаније Бритиш ервејз су саопштили да је лет од лондонског Хитроуа до Глазгова показао како авијација може да утиче на декарбонизацију.

Емисија угљен-диоксида током лета била је 62 одсто мања од такозваног „савршеног лета“ из Лондона за Единбург. Ово ново смањење је резултат комбинације иновација, укључујући ефикасније авионе мање потрошње.

Лет је извео Ербас "А320neo" са посебним перформансама одрживости.

То је најтиши и најекономичнији авион намењен кратким раздаљинама у флоти Бритиш ервејза (British Airways).

Аеродроми Хитроу и Глазгов, као и провајдер контроле ваздушног саобраћаја Натс, заједно су ангажовани са циљем смањења емисија штетних гасова током летова.

Авион је покретао САФ помешан са 35 одсто традиционалног горива, које је обезбедио енергетски гигант БП.

САФ се производи од материјала који нису сирова нафта и производе до 80 одсто мање емисије оксида угљеника.

Скупље је од традиционалног горива, али се надамо да ће технолошки напредак смањити трошкове, саопштили су учесници у овој мисији.

Бритиш ервејз је саопшио да је лет Лондон – Глазгов био гасно неутралан.

Извршни директор авио-компаније Шон Дојл рекао је: „Овај лет је практично показао демонстрацију напретка који постижемо на нашем путу смањења емисија угљен-диоксида“.

„Радећи заједно са нашим индустријским партнерима, постигли смо побољшање смањења емисија за 62 одсто у односу на пре десет година. Ово означава прави напредак у нашим напорима да се декарбонизујемо и показује нашу одлучност да наставимо с иновацијама, радећи с владама и индустријом, и убрзавајући усвајање нових решења како бисмо се још више приближили савршеном лету будућности“, додао је Дојл.

Прошле недеље Бритиш ервејз је покренуо програм одрживости под називом БА за бољи свет, који укључује низ иницијатива за постизање нето нулте емисије угљен-диоксида до 2050. године.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 25. сеп 2021, 15:46) - Markovljev [нерегистровани]

Kap vode u moru

Ovo je lep reklamni pokušaj, ali je realnost daleko crnja. Kao prvo da bi stare avione po svetu neko zamenuo sa A320NEO ili Drimlajnerom od Boinga će trebati minimalno decenija a nema svaka kompanija taj novac za nove avione. To je kao snaga EU o likvidaciju elektrana koje koriste fosilno gorivo (ugalj, mazut) da bismo danas shvatili da električna energije više neće biti za 40Eura, ali za 100 do 120 Eura za te Giga ili megawat jedinice (izvinjavam se što neznam tačno mernu jedinicu) a pitanje je ko će to moći da plati. Možda su to postepeni koraci tome da sirotinja nemora da se greje, svetli, vozi se kolima (dosta im je autobus) ili nedaj Bože lete, jer će cena avio karte time biti nedostupna ni za srednju klasu.