Звучна маска за комуникацију здравствених радника и пацијената

"C-Voice Mask" је уређај који је дизајниран не би ли олакшао комуникацију између особља, здравствених радника и пацијената заражених ковидом.

Власник компаније "Сиропак" у Италији је у сарадњи са лабораторијом "Тејлор" и одељењем за индустријски инжењеринг универзитета у Болоњи развио ову маску на коју је стављен филтерски материјал као за маске ФФП2 и ФФП3 и систем амплификације.

Маска може да се користи неколико пута, потребно је само заменити филтере уз уобичајене процедуре санификације између сваког коришћења. Маска је осмишљена да би омогућила бољу комуникацију између здравственог особља и оболелих пацијената, поседује одвојене цевчице за улазак и излазак ваздуха.

То су "full face" маске попут оних за роњење. Ове маске још увек немају сертификат, али служе болницама у тешким ситуацијама. Озвучење преко кога је могуће комуницирати је реализовано од стране лабораторије "Lelli Odo & C".  Компанија "Сиропак" даје свима на располагање нацрте пројекта и уступа интелектуална права на коришћење свакоме, осим у комерцијалне сврхе.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 11. апр 2020, 19:37) - U korak sa virusom! [нерегистровани]

Korona vic:

Ako vam učiteljica pošalje sms "Slikaj ga!",znajte da je mislila na rešenje domaćeg zadatka vašeg deteta!-Ne pitajte,kako znam!

(петак, 10. апр 2020, 12:47) - anonymous [нерегистровани]

Pitanje

Sta znaci amplifikacija i sanifikacija?