„Верту Ти“, најлуксузнији Андроид уређај

За оне које криза не дотиче компанија „Верту“ припремила је луксузни мобилни телефон - „Верту Ти“. Цена апарата ручно израђеног од титанијума и сафира у складу је са „састојцима“ и износи 10.000 долара!

Компанија „Верту", представила је мобилни телефон „Верту Ти" (Vertu Ti). Цена му је око 10.000 долара (око 8.000 евра). За тај новац могу, на пример, да се купе чак три аутомобила „нано" индијског произвођача „Тата".

„Верту", до прошле године део „Нокије", обично за телефоне користи материјале, који су карактеристични за скупе ручне сатове.

„Ти" се ручно израђује, од титанијума и сафира. Кажу да је такорећи неуништив, јер екран може да огребе само дијамант. Посебан систем власника повезује са „Вертуовим" глобалним тимом и омогућава му да у било ком делу света нађе оно што га интересује.

„Власник новог модела је неко ко веома цени јединственост, различитост и изузетан занатски рад. То је оно што му нудимо овим телефоном. Купци су пословни људи између 35 и 50 година који телефон користе као статусни симбол", рекао је председник „Вертуа" Пери Остинг.

„Верту" се определио да у „Ти" угради оперативни систем Андроид, јер се он сада користи на више од 60 одсто тржишта и лакше се интегрише са осталим уређајима.

Превазиђен је главни проблем претходне верзије, па „Ти" подржава четири ГЕ (General Electric) технологију.

„Азија и Европа, како западна тако и источна, биће нам главна тржишта. У Азији нам је, наравно, најважнији купац Кина. Предност је што имамо своје малопродајне радње и сервисе, где раде високо обучени људи, а у Кини и стручне консултанте за кинески језик", прецизирао је Остинг.

У компанији „Верту" кажу да нису заинтересовани за масовно тржиште, што потврђује и податак да је у претходних 10 година продато само 320.000 мобилних телефона.

Управо мала заступљеност на тржишту омогућава им велику цену. Тако у компанији објашњавају своју пословну филозофију.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 05. апр 2013, 01:03) - anonymous [нерегистровани]

Koliko?

Ko u Srbiji moze sebi da priusti ovi besmislicu?
Mislim da ima toliko vaznijih stvari u zivotu na koje moze da se potrosi toliki novac.

(четвртак, 04. апр 2013, 19:21) - Gojle [нерегистровани]

Vertu

Tzv. Concierge support je najveca prevara na svetu. Ima milion jednostavnijih i pouzdanijih nacina da se dodje do informacije, koristeci internet. Ali sam telefon je 'strava'. Hiper-solidno napravljen i stvarno neunistiv. Osim toga je klasicno lep i elegantan, kao da treba da sluzi zauvek.

Dobio sam ga na poklon i, posto sam ga koristio, mogu reci da ne vredi te pare, nikako. To je stvar koja se menja posle godinu ili dve najvise. A steta je baciti taj novac, koliko god da ga covek ima. Kosta koliko i komplikovana operacija oka u najboljoj svetskoj klinici.

(четвртак, 04. апр 2013, 15:41) - anonymous [нерегистровани]

Ma to je samo kućište

Unutra je isti Android jednakog kvaliteta kao i onaj koji imaju ostali Samsungovi uređaji.