Читај ми!

Мики Крстовић: Имам толико дивне деце, да сам пресрећан филмски и позоришни отац

Глумац Миодраг Мики Крстовић сматра да човек треба да буде власник свог живота и да мора знати да изнесе терет успеха и награда, које у последње време као да редом само - ниже.

Међу наградама које је Миодраг Мики Крстовић добио су „Раша Плаовић", „Милош Жутић", „Миливоје Живановић, „Петар Кочић"... Крстовић каже да за њега награде не представљају терет већ - радост.

„То је мени доказ да то што сам радио, све ове године колико радим, да сам радио добро, да сам био на добром путу и признајем да ме награде радују, али ме не оптерећују", рекао је глумац.

Подсетио се својих ангажмана у филмовима и серијама, али и начина на који је ушао на врата театра. Комад Љубавно писмо и даље се игра у Атељеу 212, а Крстовић у тој представи игра већ скоро 29 година.

Говорећи о улогама у којима се нашао, Крстовић каже да је глумачки посао такав да „су глумци углавном бирани".

„Када вас неко одабере и пита за неки ангажман, онда ви бирате да ли ћете пристати да играте или нећете. Тако да, то јесте несрећа што вас неко бира. Ја не могу ништа да планирам за идућу годину, зато што не знам - ко мене планира", објаснио је.

У сваком случају наглашава да „има добру процену" и да сматра да никада није погрешио што је одбио одређену улогу, јер дуго „мери и труди се да ради само оно што га радује", што се посебно односи на позориште.

Не издваја ниједну улогу посебно, по којој сматра да је препознатљив, али се слаже с тим да је познат, између осталог, и по томе, што је у многим остварењима глумио оца.

„Препоносан сам на то какве су колегинице и колеге којима сам био отац, тако да имам толико дивне деце, да сам пресрећан филмски и позоришни отац", истакао је глумац.

Када је реч о даљим ангажманима, Крстовић искрено каже да о плановима не воли много да говори, али напомиње да се у Београдском драмском позоришту ради на представи Идиот, по делу Фјодора Достојевског, у којој је и он ангажован, а премијера се очекује 30. децембра.