Наставак разговора о плесу на Јутјуб каналу Битеф театра

Други разговор у оквиру серијала „Наставимо из почетка – троугао – (из)ванредна плесна сцена“ заказан је за суботу 23. мај у 19 часова на "Јутјуб" каналу Битеф театра. Након веома успешног издања дигиталног Филозофског театра, Битеф театар током маја месеца реализује једном недељно нову серију разговора који су посвећени савременој плесној сцени.

У онлајн дијалогу ће учествовати кореограф Далија Аћин Тхеландер (Оснивач платформе Генератор, Кооснивач Станице - сервис за савремени плес у Београду, организације Nomad Dance Academy и фестивала Конденз), кореограф Бојана Младеновић (Уметничка директорка Студија за савремену корографију на позоришној академији Амстердамског универзитета уметности) и продуцент и кустос Маријана Цветковић (Гостујући предавач на Унесковој Катедри за менаџмент у култури, члан организација Станица-сервис за савремени плес, Nomad Dance Academy, Независна културна сцена Србије, КЦ Магацин).

Учесници одговарају на питања о тренутној ситуацији у области плеса, перформанса али и шире, на пољу културе и уметности. Разматраће се и могуће перспективе и механизми борбе за боље услове рада уметника на независној позоришној сцени. Такође, саговорници ће покушати да детектују шта је то ново, узбудљиво, битефовско на европској позоришној сцени.

Разговори ће гледаоцима бити доступни и након првог емитовања, и биће сачувани у архиви Битеф театра, као сведочанство о једном специфичном друштвеном периоду и околностима које су донеле велика искушења уметницима у њиховом раду и стваралаштву.

број коментара 0 Пошаљи коментар