И Глоб театар најавио богат виртуелни програм

Врата лондонског Шекспировог театра Глоб затворена су од средине марта због опасности од ширења корона вируса. Међутим, представе овог позоришта, међу којима је и „Хенри VI“ Народног позоришта у Београду, биће доступне онлајн.

Шест представа Шекспировог театра Глоб заинтересовани ће моћи да погледају бесплатно на платформи Глоб плејер. Свака представа биће доступна две недеље, почев од 6. априла, од када ће публика моћи да погледа снимак представе Хамлет која је премијерно изведена 2018. године и у којој улогу данског краљевића тумачи уметничка директорка овог позоришта Мишел Тери.

Следеће представе које ће бити доступне су Ромео и Јулија (2009.), Зимска прича (2018.), Сан летње ноћи (2013.), Два племенита рођака (2018.) и Веселе жене виндзорске (2019.).

На платформи Глоб плејер заинтересовани ће моћи да погледају и кратке филмови који су настали поводом обележавања 400 година од Шекспирове смрти, као и све представе изведене током фестивала „Глоб свету" одржаног 2012. године у ком је учествовало више од 600 уметника из различитих земаља.

На фестивалу је одиграна и једна представа из Србије, Хенри VI коју је режирао Никита Миливојевић, а глумачку екипу су чинили Предраг Ејдус, Танасије Узуновић, Хаџи Ненад Маричић, Борис Пинговић, Слободан Бештић и други.

На сајту позоришта доступна је виртуелна шетња театром. Најављен је и програм „Шекспир и љубав у изолацији“ у ком ће учествовати глумци овог позоришта, нови садржај позоришног подкаста и многобројне онлајн лекције за студенте. Чланови театра Глоб још увек траже начин да одрже „Шекспирове шетње“, програм који се традиционално организује поводом Шекспировог рођендана, 23. априла.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 05. апр 2020, 11:27) - anonymous [нерегистровани]

xz

Sto se mora mora se, i njima se upalila lampica