Studio 6: Dragon's fuel, prenos

U utorak, 24. septembra sa početkom u 21 čas započinjemo novu, sedmu po redu, sezonu emisije Studio 6 nastupom novosadskog benda „Dragon’s Fuel“. Od nastanka 2016. godine „Dragon’s Fuel“ je aktivni član novosadske nove muzičke scene, autorski sastav koji bazira svoje stvaralaštvo na korenima džez muzike, ali se tu ne zadržava, već je u večnoj potrazi za novim stilskim poljima muzičkog izražaja. U njihovoj muzici primetni su uticaji afričke muzike i njenih poliritmičkih struktura, balkanskog folklora, Orneta Kolmena, estetike „San Ra„ orkestra, rokenrola i panka.

Prvi album, koji su objavili u maju 2018. godine, odlično je prihvatila i publika i kritika. Drugi album biće objavljen u oktobru ove godine, a u emisiji Studio 6 čućete upravo ove nove i do sada neobjavljene numere.
Članovi benda „Dragon's Fuel" su dugogodišnji akteri novosadske scene koji poseduju vrlo različita iskustva, muzičke afinitete i estetske smernice. Njihova misija je zajednička i usmerena na otkrivanja drugih, drugačijih i kako „Dragon's Fuel" to kaže „viših" svetova.
„Dragon's Fuel" su:
Peđa Okiljević - tenor saksofon
Voja Savkov - tenor & sopran saksofon
Marko Čurčić - bas gitara
Lav Kovač - bubnjevi

Uredničko-autorski tim emisije Studio 6: Nevena Popović, Ksenija Stevanović i Ivana Neimarević
Tonska režija: Zoran Marić
Direktor fotografije: Igor Milićević
Reditelj: Ivan Vanja Milanović

repriza, 25. septembar u 05:00 i 13:00

broj komentara 0 pošalji komentar