Autoportret: Goran Paskaljević

Reditelj Goran Paskaljević oslikava svoj Autoportret osvrćući se na najznačajnije periode svog života i karijere koju su obeležili kultni filmovi, značajne nagrade, priznanja i nepresušna energija kada je reč o snimanju filmova.

Reditelj kultnih filmova Čuvar plaže u zimskom periodu, Pas koji je voleo vozove, Varljivo leto '68, ukupno je snimio sedamnaest igranih, više od trideset dokumentarnih i šest kratkometražnih filmova. Njegova ostvarenja pokreću važna pitanja i svojevrsna su hronika naših života, ali ne samo na Balkanu, već u svetu u kojem sistemi, politički i ekonomski, slamaju pojedinca i u kojem je malo mesta za empatiju i humanizam.
Emisija Autoportret provešće gledaoce kroz najznačajnije delove karijere reditelja kome su priređene retrospektive u njujorškom Muzeju moderne umetnosti, Britanskom filmskom institutu, Francuskoj kinoteci u Parizu, Austrijskom filmskom arhivu u Beču, i dobitnika nagrada kritike na festivalima u Berlinu, Veneciji, specijalne nagrade žirija u San Sebastijanu, Gran prija u Valjadolidu.

Urednik Kulturno-umetničkog programa: Nebojša Bradić
Urednik: Snežana Stamenković Jojić
Scenarista: Tamara Baračkov
Reditelj: Milica Soldatović Mikić

repriza, 26. jul u  05:27 i 13:27

broj komentara 0 pošalji komentar