Studio 6: Furclap

Audiovizuelni performans Destroy Venice izvodi umetnička asocijacija Furclap, u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda i uz podršku Italijanskog instituta u Beogradu.

Furclap je osnovan 1996. godine kao asocijacija muzičkih, pozorišnih i filmskih umetnika. Posebno su zainteresovani za istraživanje oralne popularne tradicije regiona Friuli-Venecija Đulija, kao i okolnih zemalja Austrije, Slovenije i istarskog dela Hrvatske.
U svom muzičkom vidu, grupa Furclap daje avangardni pristup world music izrazu. Jedan od osnivača Đovani Floreani je zainteresovan i za različite vidove scenskog izraza, kao i za što širu saradnju sa drugim kulturama Evrope. U performansu Destroy Venice Đovani Floreani i Marian Mentrup improvizuju na tradicionalnim instrumentima (gajde, duduk, citra, klarient) i elektronici. Uvod u performans daje filozof Alberto Madrikardo. U filmu je reč o tome šta je Venecija kao ideja i kakav je grad postala. U tri dela ovaj performans se obraća Veneciji i njenoj lepoti, Veneciji kao gradu ogledala i odraza i Veneciji u kojoj se sustiču svetla izlaska i zalaska sunca, sećanja i nadanja, jedinstvenog grada koji se ukazuje drugačiji sa svakim novim danom i sa svakim novim susretom.

Autorsko urednički tim: Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović i Nevena Popović
Direktor fotografije: Igor Milićević
Režija: Ivan Milanović
Dizajn zvuka: Zoran Marić

repriza, 22. jul u 00:53 i 08:53

broj komentara 0 pošalji komentar