Kulturni dnevnik

Gost je Milovan Destil Marković, likovni umetnik koji već dugo živi u Berlinu, a u Beogradu boravi zbog samostalne izložbe u Kulturnom centru Beograda i promocije monografije.

Predstavljamo najlepše portrete članova dinastija Karađorđević i Obrenović, izložene u Domu Jevrema Grujića i zbirku skulptura sa Kraljevskog dvora na Dedinju.

Otkrivamo ko su dobitnici nagrada 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu "Bez prevoda".

U Narodnoj biblioteci Srbije održan je okrugli sto posvećen poeziji Ane Ristović, dobitnice poslednje nagrade "Desanka Maksimović".

Bili smo i u Biblioteci grada na predavanju "Književna dela Svetoga Save" profesorke Irene Špadijer.

Vodimo vas u Rim, u "Teatro Argentina" na pozorišnu predstavu "Ako je to čovek", rađenu po knjizi Prima Levija, koji je preživeo Aušvic. Predstavu je režirao Valter Malosti, koji igra i naslovnu ulogu.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Marko Roksanović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]