TV lica: dr Nada Vasić

Nova emisija "TV lica kao sav normalan svet" snimljena je u Minsku, u Belorusiji.

Dr Nada Vasić je na ovom putu bila pozorišni lekar "Madlenianuma" ali je i autorka nagrađivanog dokumentarnog filma "Kako smo matirali žutu damu" koji je prikazan i na RTS-u.

Kao kardiolog na pulmologiji Kliničkog centra u Beogradu ovim filmom napravila je omaž instituciji koja je brinula o tuberkuloznoj deci i medicinskom osoblju, pa će ovo biti povod za razgovor o empatiji i lekarskoj profesiji. Gledaoci će čuti i zanimljivu životnu priču gošće koja se posle studija vratila u Bratunac da brine o bolesnom ocu, a kao lekar u malom mestu morala je da brzo reaguje u različitim situacijama, uključujući i jedan porođaj u fići.

Uoči početka predstave, zabeležili smo kako glumci dobijaju "zeleno svetlo" da mogu da igraju te večeri. Ljiljana Stjepanović i Minja Subota govore o tome koliko im pozorišni lekar znači, a dr Nada Vasić o nepredviđenim sutuacijama koje je rešavala na gostovanjima sa "Pozorištancem Puž" o tome kako je zavolela pozorište i imala venčanje na sceni, o prijateljstvima za ceo život i veri da je posao lekara najlepši.

Autor Tanja Peternek

broj komentara 0 pošalji komentar