Zlatni momci: Mabuhaj Jugoslavijo

Košarkaška reprezentacija drugi put u istoriji postala je prvak sveta na prvenstvu u Manili 1978. godine. Bila je to kruna jedne istorijske generacije, koja će potom zvezde dotaći još jednom - na Olimpijskim igrama 1980. godine.

Legendarni trio Kića (Dragan Kićanović) - Moka (Zoran Slavnić) - Praja (Dražen Dalipagić) evocira uspomene kako su do svetske titule stigli posle mukotrpnih priprema koje su trajale više meseci, kako je to bilo igrati pod strogim selektorom profesorom Aleksandrom Nikolićem i kakav je bio doček na povratku u domovinu.

Druga epizoda serijala Zlatni momci - "Mabuhaj Jugoslavijo", utorak oko 22.00, RTS 1.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 29. avg 2019, 04:30) - Nikola, Bor [neregistrovani]

Legende

Ovo je bila fantastična priča, fantastičnih sagovornika, puna legendarnih likova. Najviše me je dirnuo Moka.. To su sve divovi, ljudine... Da nove generacije nauče pre svega kakav čovek treba da budeš, a onda i sportista ili šta god i čime god da se baviš u životu. Moram još da poručim autorima emisije da stvaraju nešto što je vredno istorije i muzeja. Svaka čast. Oduševljen sam emisijom. Sa guštom ću pogledati sve epizode. Hvala najlepše na ovim divnim lekcijama ne samo iz sporta već i iz života.

(sreda, 28. avg 2019, 10:55) - Jugo [neregistrovani]

Brilijantno

Ovo je sjajna epizoda bila, toliko legendi na jednom mestu...Kica, Moka, Praja, Sale, Balasevic kao gost...
one suze Mokine zbog dresa Jugoslavije, pa pesme Balasevica i zlatnih momaka, zaista svaka cast. Naterali ste gledaoce da puste suzu za nekim boljim vremenima. Zivi, zivi duh slovenski sto kaze nas Moka.