Kulturni dnevnik

O predstavama na 53. Bitefu, koji se ove godine održava pod sloganom "Počnimo ljubav iz početka", razgovaraćemo sa direktorom Bitef teatra Milošem Latinovićem, kao i o njegovoj novoj knjizi.

U okviru internacionalnog niškog džez festivala "Nišvil", održava se i pozorišni - izdvajamo predstave iz inostranstva.

Bili smo na koncertu koji je harizmatični violončelista Narek Hahnazarian održao na Međunarodnom festivalu "Kotor Art Don Brankovi dani muzike".

Predstavljamo prvi put objavljen "Dnevnik" Vladete Jerotića, pisan od 1938. do 1945. godine.

Posetili smo atelje Bogdana Pavlovića, slikara koji živi i stvara u Francuskoj, a u Beogradu smišlja koncept izložbe koju na jesen otvara u Parizu.

Vodimo vas u Rim, gde u delu novog arheološkog nalazišta Karakalih termi, italijanski video-art umetnik Fabricio Plesi odaje omaž Rimu, uz muziku Majkla Najmana.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Marija Sredojević
Montažer: Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar