Kulturni dnevnik

Na 66. Festivalu igranog filma u Puli, "Zlatnu arenu" za najbolju žensku ulogu drugi put dobila je srpska glumica Hristina Popović. U Kulturnom dnevniku govori o ulozi u filmu "Poslednji Srbin u Hrvatskoj" i o novim projektima.

Predstavljamo rad sedam vajara, učesnika 38. Međunarodnog simpozijuma "Tera" u Kikindi.

Govorimo o značaju Sporazuma o saradnji između srpskih i francuskih institucija kulture, potpisanog u okviru posete francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Na Festivalu plesnog teatra u Tivtu, izvedena je predstava "Božanska glad" koreografa Miloša Isailovića.

Govorimo o novoj knjizi "Etape noći" Miloša Latinovića i o Međunarodnom sajmu knjiga pod nazivom "Trg od knjige" u Herceg Novom.

Vodimo vas u Rim, na izložbu "Besmrtni smrtnici, blago pokrajine Sečuan", koja predstavlja dijalog između rimske i kineske antičke kulture.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar