Kulturni dnevnik

U Galeriji Matice srpske 18. jula biće otvorena izložba Poklon-zbirka Save Stepanova. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je istoričar umetnosti Sava Stepanov. Svojom zbirkom, noviju srpsku umetnost sagledava iz perspektive likovnog kritičara koji je decenijama pratio ovdašnju scenu.

Ekipa Kulturnog dnevnika posetila je Muzej savremene umetnosti pred njegovo zatvaranje, radi velike evropske retrospektivne izložbe Čistač Marine Abramović.

U emisiji govorimo o izložbi Irene Pašić Naličje kože, o novom albumu Tražim ljude kao ja, beogradskog powert tria Texas Flood, i o izdanjima kojima su se srpski izdavači predstavili povodom obeležavanja 500 godina od smrti Leonarda da Vinčija.

Vodimo vas u njujorški Metropoliten, u kome je izložena nazavršena slika Sveti Jeronim Leonarda da Vinčija. Svet ove godine obeležava i 350 godina od Rembrantove smrti. U Kulturnom dnevniku o restauraciji Noćne straže pred publikom - stvarnom i virtuelnom.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik, a reprizira sutradan u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Maja Mandić
Montažer Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar