Kulturni dnevnik

U Salonu MSU otvorena je Internacionalna izložba Kuda idemo i koliko će to putovanje da traje? Izložba predstavlja fotografe i video-umetnike koji preispituju prirodu i proces globalizacije promenom vizure grada. Gost Kulturnog dnevnika je kustos izložbe Tomas Elsen, direktor i kustos Nove galerije Höhmannhaus, Augsburg, Nemačka.

U Drvengradu, dodelom nagrada, završen Kustendorf klasik.

U Gvarnerijusu svetska premijera Resitala pesama za bariton i klavir Sergeja Bortkeviča, u izvođenju Kšištofa Šumanjskog i Bojane Dimković.

Predstavljamo vam tri knjige o legendarnom Leonardu da Vinčiju i knjigu koja se bavi odnosom između Endija Vorhola i Žan-Mišela Baskijata. U Kulturnom dnevniku i priča o čileanskoj slikarki Suzani Gevari, nagrađenoj 1916. godine Ordenom Sv. Save.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Maja Tucaković
Montaža Goran Mijić
Realizacija Marija Sredojević

 

broj komentara 0 pošalji komentar