Kulturni dnevnik

U Jugoslovenskoj kinoteci održava se okrugli sto u okviru dvodnevnog skupa trećeg "Beogradskog kontrapunkta". Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Džang Đićing, kineski dramski pisac i učesnik skupa.

U Galeriji Kolektiv otvorena je izložba grupe autora Junikorns i Jelene Mitrović pod nazivom Jugoslovenski vrt.

Održana je prva konferencija za medije i najavljen početak snimanja filma Dara iz Jasenovca, reditelja Predraga Gage Antonijevića.

Deseti Etno fjužn fest otvoren je u dvorištu beogradske sinagoge, koncertom grupe Shira U‘Tfila.

U Madridu je upravo otvorena izložba koja povezuje rad Kristobala Balensijage sa tradicijom španskih slikara od 16. do 20. veka.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija...Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić

Realizator: Marija Sredojević

Montaža: Predrag Kašman

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]