Kulturni dnevnik

Tema Kulturnog dnevnika je projekat izgradnje gondole koja povezuje Kalemegdan i Ušće. Biće reči o reakciji javnosti na promenu istorijskog jezgra Beograda i o uticaju projekta na Beogradsku tvrđavu - nepokretno kulturno dobro od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju.

U emisiji govorimo i o Danu Srpskog narodnog pozorišta koje je proslavilo 158. rođendan, o Izložbi slika Slavoljuba Slave Bogojevića u Galeriji RTS-a, Beogradskom mesecu fotografije i monografiji "Leonid Mihailovič Brailovski".

Litvanski reditelj Audrius Stonis, gost 66. Martovskog festivala, za Kulturni dnevnik govori o filmskom velikanu Jonasu Mekasu.

U rubrici "Mi u svetu" vodimo vas u Bon, na kontroverznu izložbu umetničkih dela inspirisanih Majklom Džeksonom.

Gost Kulturnog dnevnika je arheolog Ivana Minić, koordinator Međunarodne smotre arheološkog filma, koja će se dvadeseti put održati od 2. do 9. aprila u Atrijumu Narodnog muzeja.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar