Velika iluzija

Melodrama protkana elementima trilera, zasnovana na istinitim događajima "Šavovi", svetsku premijeru ima na 69. Berlinskom festivalu u okviru programa "Panorama". U "Krupnom planu" Velike iluzije je reditelj Miroslav Terzić čiji će se film, posle Berlinala, na 47. FESTU takmičiti za "Beogradskog pobednika".

U filmovima 47. Festa, prepoznaćete mnogo hrabre energije - onu koja odiše mudrošću sticanom životnim i profesionalnim delovanjem, kao i onu novu koja je ovu prethodnu prihvatila kao svoje polazište i krenula dalje, reči su umetničkog direktora našeg najprestižnijeg filmskog festivala Jugoslava Pantelića.

Velika iluzija u susret FESTU, pored ostalog, ukazuje na neke od najprimamljivijih naslova - od inteligentne crnohumorne istorijske drame "Miljenica" Jorgosa Lantimosa, do rimejka kultnog horora "Suspirija" s potpisom Luke Gvadanjina.

Iz rakursa kritičara govorimo o novoj domaćoj komediji transponovanoj u beogradski milje "Taksi bluz".

"Premotavanje" nas podseća na "Nevinost bez zaštite" Dušana Makavejeva.

U "Kontraplanu" sa argentinskim rediteljem Pablom Traperom koji predstavlja "Spokoj", film koji će na FESTU biti prikazan u glavnom takmičarskom programu.

Autor i urednik: Sandra Perović
Saradnici: Jelena Carević, Zoran Janković
Realizacija: Tijana Todorović, Jelena Radonić, Marko Jeftić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar