Kulturni dnevnik

Novogodišnji operski gala koncert "Nikola Kitanovski i prijatelji" uz podršku Umetničkog ansambla ministarstva odbrane "Stanislav Binički" biće održan u Kombank dvorani.

U Zvezdara teatru večeras tradicionalni dobrotvorni program "Veče sa Matijom". Naš uvaženi pesnik i akademik Matija Bećković, kao i prethodnih godina, govoriće svoje stihove, a prihod od prodaje ulaznica i donatorskih priloga ustupa zajedno sa pozorištem Zvezdara teatar u humanitarne svrhe.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu predstavljena je monografija objavljena povodom 70 godina rada ovog teatra, koju su priredili Aleksandar Milosavljević i Maja Medić.

Poznatog violinistu Stefana Milenkovića publika će večeras upoznati u sasvim drugačijoj ulozi. On će održati petnaesto po redu motivaciono predavanje u okviru projekta "Lepo mi je, jer tako želim" , a tema predavanja biće "živi život u svom ritmu".

Sedmi broj časopisa Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije biće predstavljen u galeriji Kolektiv, uz učešće članova redakcije i autora tekstova.

Gost Kulturnog dnevnika je reditelj Stevan Filipović.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Nikola Manić
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar