Oko Magazin: Sudbina hrvatskog tajkuna i srpskih radnika

Kome će Rusi prodati Agrokor, šta će to značiti za 11 hiljada srpskih radnika zaposlenih u firmama ovog koncerna i ima li sa svim ovim veze nekadašnji vlasnik Ivica Todorić?

Ruska Sberbanka, najveći akcionar Agrokora sa 39,2 vlasničkog udela objavila je prodaju svog dela. Sudbina velikog regionalnog koncerna tako je u sada u rukama ruskih bankara. Baš kao i sudbina 11 hiljada radnika iz Srbije koji se nalaze na platnom spisku nekadašnjeg hrvatskog giganta. Šta će biti sa Agrokorom, kakva će biti sudbina nekadašnjeg vlasnika hrvatskog tajkuna Ivice Todorića ali i dalje zaposlenih srpskih radnika?

"Mi značajno finansiramo vojske mnogih veoma bogatih zemalja širom sveta, dok one istovremeno u trgovini izvlače korist od Amerike. General Matis ovo nije video kao problem, ali ja jesam", napisao je sinoć na tviteru američki predsednik Donald Tramp. To je poslednje obrazloženje o smeni američkog ministra odbrane. General Matis poznat i po nadimku Besni pas samo je poslednji u nizu smenjenih predsednikovih ljudi. Ko su Trampovi ljudi koji to više nisu?

U Oko magazinu pogledajte i priču o depresiji u vreme praznika.

Urednik emisije: Gorislav Papić

 

broj komentara 0 pošalji komentar