Beogradska hronika

Dragić Tubić, jedan od heroja gradnje mosta preko Ade, svojim remorkerom svakog dana plovi iz Novog Sada za Beograd.

Plinske boce starije od 10 godina moraju na testiranje, a struja se mora uštedeti. Gde je računica? I ko će zbog "nepoštenog poslovanja" platiti kaznu?

Studenti slave svoj dan, i u rudniku, a kako bi sve to izrežirao Jirži Mencl, gost "Beogradske hronike".

Pitanja i komentare možete poslati na: beogradski_program@rts.rs 

Urednik i voditelj je Rada Đurić.

broj komentara 68 pošalji komentar
(četvrtak, 06. jun 2019, 16:56) - Goks [neregistrovani]

Komarci

Spašavajtr

(subota, 01. jun 2019, 19:44) - Poljoprivrednik grada Priboj [neregistrovani]

Subvencije polljoprivrednicima

Postovani, ne znam kome da se obratm al mozda Vi mozete da pomognete. Poljoprivrednicima Opstine Priboj je 2018. g. uruceno resenje za nadoknadu kao subvenciju za malinu iz roda iz 2017. g. zbog jako niske cene. Novac nije isplacen svim poljoprivrednicima samo ponekim, zasto? Takodje sve nadoknade od stete od grada za 2018. g. su opet isplacene samo po nekim ostecenim a ne I svim ostecenim poljoprivrednicima, zasto?

(četvrtak, 23. maj 2019, 11:31) - anonymous [neregistrovani]

Saobracajne guzve na raskrsnici kod Doma vojske

Postovani, molim vas za pomoc, da apelujete na nadlezne sluzbe, da ako je ikako moguce neke od autobuskih linija koje se ukrstaju kod Doma vojske budu izmestene, jer iz pravca ul Despota Stefana ka centru grada svakodnevno su zastoji po najmanje 20 min sto otezava svakodnevno funkcionisanje gradjana.

(utorak, 14. maj 2019, 09:24) - anonymous [neregistrovani]

Voda poplavila krnjacu

Postovani na ulazu u prodavnicu shop&go voda je do clanaka niko od nadležnih nereaguje, slala sam meil zvala inspekciju i receno je da ce se to resiti ali i dalje nista. Molim vas pomozite!

(nedelja, 21. apr 2019, 22:46) - Nedeljko Samardžić [neregistrovani]

Molba za pomoć

Poštovanje,
Obraćam vam se povodom problema i zabrinutosti nas građana i roditelja najviše za našu decu. Živim u Pančevu, u ulici Pelisterska 2 koja izlazi na međunarodni put (Novoseljanski put). Blizu naše ulice postoji mesto za pešački prelaz gde naša deca i komšije svakodnevno prelaze Novoseljanski put ali sa jako velikim rizikom jer se pešački prelaz odavno obrisao i ne vidi se a zadnji put je ofarbana pre oko dve do tri godine. Čak sa strane prelaza koji vodi iz pravca Novog sela nema ni znaka za pešački prelaz pa vozači koji dolaze iz tog pravca i ne vide neki razlog da tu usporen, stanu da bi propustili decu kojoj je to jedini prelaz kuda idu na gradski autobus na putu za školu. Na ovom međunarodnom putu postoje još prelaza koji su se takođe odavno obrisali. Obratio sam se i službi gradonačelnika Pančeva odakle su mi odgovorili da nisam jedini koji se žali na ovakve stvari i da su oni nemoćni kod ovakvih problema jer se radi o međunarodnom putu i da će moju prijavu proslediti dalje. Rekli su mi da će taj problem verovatno biti rešen čim vremenski uslovi budu povoljni za takve radove i da se i oni nadaju da će to biti rešeno. Evo problem i dalje stoji nerešen i ne znam da li neko treba da strada na ovom i drugim prelazima dok se neko posle par godina ne seti da i to treba uraditi. Trebalo bi ofarbati te prelaze na međunarodnom Novoseljanskom putu i dobro ih obeležiti i dodatnim znakovima radi bezbednosti građana.
Unapred zahvalan Nedeljko Samardžić

(subota, 22. dec 2018, 16:37) - anonymous [neregistrovani]

Molba za pomoć

Poštovani, Obracam Vam se u svoje i ime mojih komsija sa molbom za pomoć i podršku. Ulica Bobana Tomovića deo od broja 90 do broja 100 u Železniku je vec pet godina naseljena ali ne asfaltirana sa prisustvom neravnina veceg obima. Odlucili smo da Vam se obratimo sa molbom za apel našoj državi radi uredjivanje ulice.

Molbe smo slali opštini, gradu... Dobili smo odgovor da ce biti problem rešen u toku 2018.godine. Ista se završava a mi živimo u blatu,bez osvetljenja kao u 18. Veku. Očajni smo. Obzirom da ulica vodi do izvora Sv. Petke verujemo da bi bilo od koristi i ostalim gradjanima koji posecuju izvor.


Unapred zahvalni, stanovnici ulice Bobana Tomovića,Železnik

(sreda, 21. nov 2018, 22:38) - Bojana [neregistrovani]

Ulicna rasveta-Put za Ovcu

Postovani,

Ovim putem apelujem I molim da se javno iznese veliki problem koji se vec mesecima ne resava.
Put za Ovcu je tempirana bomba jer na pojedinim delovima ulice rasveta ne radi narocito ka raskrsnici sa Ovcom i u delu ulice od broja 203. Ima puno dece, ljudi koji se krecu trotoarom koji je apsolutno neosvetljen. I pored visemesecnog pozivanja preduzeca Javna rasveta I ukazivanja na problem, do dana danasnjeg nije upucena ekipa na teren da otkloni kvar.

Na sve, na raskrsnici obilaznice za Zrenjanin i Puta za Ovcu 9 bandera je bez osvetljenja I to pred samom raskrsnicom sa velikom napomenom da ostrvo koje odvaja skretanje za Borcu nema postavljene macije oci I strasno je kad u tom mraku odjednom naidjete na izbocinu na putu. To je ogromna opasnost za sve vozace Ali ni na ovo pitanje Nisam dobila resenje.

Ljubazno Vas molim da nam pomognete da javna rasveta uradi svoj deo posla.

Srdacan pozdrav I unapred Hvala.

(četvrtak, 01. nov 2018, 17:26) - Vladan Parunovic [neregistrovani]

Rovovi u Topciderskom Vencu

Poatovana Rado,
Obracam Vam se sa molbom, ako mozete da saznate kada ce biti sanirana steta od radova u ul. Topciderski Venac, koja je nastala prilikom kopanja kanala za opticki kabl interneta.
Vec deset dana niko ne radi na sanaciji ulice. Tacnije potez ka muzeju Jugoslavije?

(četvrtak, 25. okt 2018, 22:52) - Biljana [neregistrovani]

Kontejneri

Postovani, ne znam kome da se obratim, pa mozda Vi mozete da pomognete. U naselju Medajovic 3 vec dva meseca su uklonjeni kontejneri sa postojeceg mesta tj kod predposlednje stanice 18. Svi I dalje bacamo smece na mesto gde su bili kontejneri jer u blizini nema gde drugo, I tako se to smece gomila raznosi u sirokom krugu. Zacudjujuce da to smece se odnosi u dane kada prolazi gradska cistoca, naravno samo gomila ostaci ostaju unaokolo svuda al posao zavrsen, to sto nema vec dva meseca kontejnera to nikog nije briga.

(ponedeljak, 15. okt 2018, 13:41) - anonymous [neregistrovani]

Sekretarijat za socijalnu zastitu

Rado, da li mozete bar vi pronaci odgovor ko je zaduzen za javljanje na centralu sekretarijata za socijalnu zastitu posto ocigledno da mi majke a i buduce majke ne mozemo dobiti ni odgovore jer nam se niko i ne javlja na telefone koji im zvone po ceo dan.Nevidjeni bezobrazluk a prodaju nam price o nekom natalitetu...pozdrav za vas