Na veslu priča: Suhomeđa

Svi akteri serije „Na veslu priča“ snimljeni u Boki Kotorskoj u paralelnom intervjuu pričaju i životnoj sredini, kulturi, modernom svetu i stvaralaštvu: Vuk Krnjević, pesnik, kritičar i urednik Prosvete, Književnosti i TV Beograd; Vlasta Mandić, arhitektkinja koja je vodila urbanistički projekat obnove Kotora posle zemljotresa, književnica i pevačica.

Mašo Čekić, javni radnik, novinar, književnik i gurman; Neven Staničić, publicista, neumorni kreator kulturne atmosfere; Olivera Doklestić, renesansna naučnica i književnica; Siniša Luković, novinar i publicista; Zoran Mujbegović, slikar i pisac iz Beograda i sa Bjelila; Željko Starčević, arheolog, ekolog i publicista.

Šta smo i ko smo? Su čim ćemo i kuda? Da li se osvajači mole da uđu? Šta donose i odnose? Čuvati sebe od drugih i druge od sebe... Šta se švercuje s demokratijom? Da li je profit jedini Bog? Tekovine revolucije, civilizacije ili kolonizacije? Prijatelji ili neprijatelji prirode, njen deo? Urbanizacija netaknute prirode je posledica čega? Šta ćemo kao prađedovi ostaviti? Kultovi kultnog mesta? Sve je sada, u ovaj momenat, sve se potrlo što je vredno bilo... Da li je umetnost igra? Može li da opstane?

broj komentara 0 pošalji komentar