Oko: Drago Pilsel, čovek koji spaja papu Franju i patrijarha Irineja

Novinar i teolog Drago Pilsel 2016. u emisiji Oko ispričao je svoju živopisnu biografiju, "Od Pavelića i Maradone, do Stepinca i Irineja".

Rođen i odrastao u Argentini, u porodici ustaškog emigranta, Drago Pilsel danas je drag gost Beograda. Njegova isposvest pre tri godine izazvala je brojne zanimljive reakcije, kao uostalom i "Argentinski roman", knjiga u kojoj je Pilsel opisao svoj život.

U međuvremenu, osnivač i urednik portala "Autograf" pisao je za srpske medije, a novinarska čaršija sada je načula da će Pilsel biti dopisnik "Politike" iz Zagreba.

Sem toga, Pilsel, koji je veoma blizak patrijarhu srpskom Irineju, priprema doktorsku disertaciju na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Stevan Kostić
Stevan Kostić

Jedan od najboljih poznavalaca Rimokatoličke crkve u regionu, za Oko govori šta hrvatski biskupi kažu manje od dva meseca nakon što je papa Franja na konferenciji u avionu iznad Skoplja poručio da Alojzije Stepinac neće uskoro biti proglašen za sveca? Da li će srpski i hrvatski istoričari barem malo približiti svoje stavove o Jasenovcu, i ko od kandidata za predsednika Hrvatske ima najviše šansi na izborima krajem godine?

Autor i voditelj: Stevan Kostić.

broj komentara 0 pošalji komentar