Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska razglednica iz Amerike

U novom izdanju emisije Srpska razglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, videćemo kako je proteklo donatorsko veče u Organizaciji Udruženja Krajiških Srba Prelo.

Bilo je posvećeno sakupljanju sredstava za obnovu crkve Svetog Spiridona Čudotvorca u Petrinji na Baniji. Prikupljeno je 15 000 dolara. Videćemo delove poruke Arhimandrita Serafima Baltića, Oca Save Bosanca i Predsednika Udruženja Ljubinka Špegara.


Provešćemo i  jedno subotnje popodne u restoranu Stefan Gril u čikaškom naselju Hodžkins i videti ko se sve tu zatekao. Srećemo poznatog režisera Slobodana Šijana i Savetnika Ministra Kulture Srbije Tihomira Arsića, koji su poručili da su vrlo zadovoljni hranom. Tu su i Fulbrajtov stipendista iz Bijeljine Marjan Marjanović, familija iz Majamija sa Floride, mladić iz Čačka i drugi. Svi govore i o značaju koji restoran kao što je Stefan Gril ima za druženje i podsećanje na rodni kraj, a pre svega za mogućnost da se proba odlična hrana i svi specijaliteti na koje su navikli i gosti restorana u Srbiji i regionu. 
 
 

 

Videćemo i prvi deo razgovora sa Bogdanom Bogdanovićem, članom reprezentacije Srbije i košarkaškog tima Sakramento Kings. On i Nemanja Bjelica su igrali odlično na gostovanju u Čikagu, iako je to bio kraj serije utakmica koje su igrali daleko od njihove arene u Kaliforniji. Sa njima su bili i rukovodioci tima Vlade Divac i Peđa Stojaković.
 


Dr. Željko Atlagić nam govori o tome da li treba da se  plašimo kada idemo kod zubara, i koji su to novi uređaji koji se primenjuju u praksi, kao što je laser koji može praktično bezbolno da reši neke probleme u današnjoj stomatologiji. Doktor Atlagić je sticajem okolnosti baš u vreme snimanja našeg priloga imao u poseti predstavnika firme od koje je kupio jedan takav laser za njegovu praksu, koja je na dve lokacije, na Vestern Aveniji u severnom delu Čikaga i u naselju Hinsdejl.
 


Emisiju završavamo drugi delom razgovora sa Bogdanom Bogdanovićem. Tu ćemo pored ostalog saznati gde je dobio majicu posvećenu navijačima Partizana u Čikagu.

Urednik Medijske mreže srpske dijaspore  mr Mirjana Raičević Tasić
broj komentara 0 pošalji komentar